STOP THE PRESS!

Conner Youngblood – The Generation of Lift

Conner Youngblood - The Generation of LiftTuotanto: Counter Records
1. The Birds of Finland 2. Stockholm 3. T X T N 4. A Summer Song 5. Diamonds. 6. Badlands
Arvio: 3/5

Conner Youngblood on nuori dallasilainen multi-instrumentalisti, josta emme vielä paljon tiedä – vaikka hän onkin nimennyt esikois-EP:nsä avauskappaleen maamme linnuiksi. Mies myös kiertää pohjoismaita keikkakiertueellaan, joten hänet oli mahdollista bongata lähistöllä.

Musiikki on helisevää, urbaania poprockia, jossa kuuluu hieman jazzahtavia vaikutteita. Kappaleet on rakennettu mielenkiintoisesti ja vaikkei Youngblood olekaan mikään suuri tulkitsija, sopii hänen äänensä näihin itsetehtyihin kappaleisiin oikein hyvin. Jollakin tavalla mieleen tulee Miike Snow, vaikka tietenkään genret eivät oikeastaan leikkaa. Sävelkuluissa ja kappaleiden ilmavassa esillepanossa on kuitenkin jotain samaa.

Mitää suuria hittejä tältä EP:ltä ei löydy mutta jännittäviä pieniä kappaleita kylläkin. Ja paljon potentiaalisia ideoita. Youngbloodista on oikeastaan vaikea sanoa tällä perusteella vielä juuta tahi jaata. Voisi ajatella, että miehellä on edessään hyväkin tulevaisuus. EP:llä on hetkensä mutta se ei ole ihan balanssissa. Hyviä hetkiä seuraa vielä vähän tylsempiä osuuksia. Esimerkiksi kakkosbiisi Stockholm on vähän monotoninen jollotus mutta siitä päästään sitten jo TXTN:n kivasti soivaan tunnelmaan. Kappaleet ovat rakenteeltaan kovin yksinkertaisia mutta silti kiinnostavahkoja. Youngblood pelaa kovasti vahvoilla sovitusteknisillä elementeillä, joka ei tarkoita täyteen tupattuja raitoja vaan meloidisia kiertokulkuja ja kepeitä riffejä.

TXTN:n jälkeen A summer song ei voi jo nimensäkään puolesta olla kauhean raskas pala. Ei siitä ehkä isoa kesärallatusta tule mutta onhan se hypnoottisine taukovälikkeineen hauska. Diamonds alkaa stadionrokkina ja etenee U2-maisissa tunnelmissa yllättävään loppuun saakka. Seesteinen Badlands toimii levyn lopussa vaikkapa hyvänä tuutulauluna. Sen riitaisat torvisoundit tosin tööttäävät kivan ristiriidan muuten uneliaaseen kappaleeseen.

Jään mielenkiinnolla odottamaan saako Youngblood aikaiseksi jotain isompaa ja pidempää tämän ’ihan kivan’ debyytin jatkeeksi.

Renek for smackthejack.net

Photos copyright by Counter Records, 2016