STOP THE PRESS!

Antti J. Jokisen Pahan kukat Shanghain kansainvälisen elokuvafestivaalin pääkirjasarjaan

Pahan kukatAntti J. Jokisen Pahan Kukat -elokuva on valittu erittäin arvostetun Shanghain kansainvälisen elokuvafestivaalin pääkilpasarjaan. A-listattu Shanghain elokuvafestivaali, Shanghai International Film Festival, on maailman viidenneksi merkittävin elokuvafestivaali sekä Aasian suurin elokuvafestivaali. Pahan Kukat kilpailee festivaalilla Golden Goblet -palkinnosta. Jokisen ohjaama Kätilö oli viime vuonna ehdolla samalla festivaalilla, ja Krista Kosonen voitti tuolloin roolistaan parhaan naisnäyttelijän palkinnon. Elokuva kilpailee festivaalilla englanninkielisellä nimellä Flowers of Evil.

Antti Jokinen ja Markus Selin matkustavat festivaalille kesäkuun puolessa välissä yhdessä Junon, Mikael Gabrielin ja Viljami Nojosen kanssa. Festivaali järjestetään 11.-19.6.2016 ja sen päägaala eli Closing Ceremony on sunnuntaina 19.6.2016.

Jokinen kommentoi festivaalisuosiota seuraavasti: ”Olen erityisen mielissäni, että Suomen yhteiskunnallinen tilanne kiinnostaa maailmalla. Yksi syrjäytynyt sukupolvi kamppailee olemassaolostaan ja toinen on jo tulossa. Tilanne on vaikea ja ehdottomasti tärkeä aihe elokuvaohjaajalle. Mellakat siis tulevat Suomeen viimeistään syyskuussa, kun elokuva on ensi-illassa!”

Hän jatkaa: ”A-luokan festivaalille pääseminen on nyt erityisen miellyttävää, sillä kaikki kuvausryhmässäni tekivät elokuvaa ensimmäistä kertaa. Valitsin heidät suoraan koulusta tai lähiöistä ja vain muutamalla näyttelijällä oli aiempaa kokemusta. Kova jengi.”

Katu-uskottava jengidraama Pahan Kukat tulee ensi-iltaan 30. syyskuuta 2016. Jokisen käsikirjoittaman, lähiönuorista kertovan elokuvan päärooleissa esiintyvät räppäri Juno, Viljami Nojonen, Diana Tenkorang, Eero Aho, Alma Pöysti, räppäri Mikael Gabriel, Krista Kosonen sekä Tommi Korpela. Elokuvassa kuullaan mm. brittiläisen The Exploited -punk-bändin musiikkia. Tunnuskappaleen on kirjoittanut Paleface. Elokuvan ovat tuottaneet Markus Selin ja Jukka Helle ja sen levittää Future Film.

www.solarfilms.com
www.facebook.com/PahanKukat