STOP THE PRESS!

Hymyilevä mies on myyty useisiin merkittäviin maihin

Cannesin elokuvajuhlilla Un Certain Regard -sarjan päävoiton napanneen Hymyilevän miehen elokuvateatteri- ja digitaaliset oikeudet on myyty Yhdysvaltoihin, Iso-Britanniaan ja Irlantiin. Oikeudet osti kansainvälinen arthouse-elokuvien online-palvelu MUBI. Lisäksi yhtiö hankki elokuvan SVOD-oikeudet Latinalaiseen Amerikkaan.

MUBI keskittyy kansainvälisiin laatuelokuviin sekä elokuvafestivaaleilla menestyneisiin teoksiin. Yrityksen streemauspalvelu on saatavilla yli 200 maassa, ja MUBI:lla on sopimukset mm. Sony Picturesin, Paramount Studiosin ja Miramaxin kanssa. VOD-palvelun lisäksi MUBI toteuttaa elokuvateatterilevitystä Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa ja Irlannissa. MUBI hankki myös Hymyilevän miehen SVOD-oikeudet Latinalaiseen Amerikkaan.

Hymyilevän miehen teatterioikeudet on tähän mennessä myyty myös Tanskaan, Saksaan, Kreikkaan, Viroon sekä Ranskaan, missä elokuva tulee teatterilevitykseen ensi vuodenvaihteessa.

Hymyilevä mies -elokuvan kansainvälisestä myynnistä vastaa Les Films du Losange, joka on yksi eurooppalaisten taide-elokuvien maineikkaimpia tuotanto- ja myyntiyhtiöitä. Les Films du Losange edustaa Kuosmasen elokuvan lisäksi muun muassa Michael HanekenLars von Trierin ja Olivier Assayasin elokuvia.

Juho Kuosmasen ohjaama ja Mikko Myllylahden ja Kuosmasen käsikirjoittama Hymyilevä mies on tositapahtumien innoittama elokuva Olli Mäestä, joka otteli ensimmäisenä suomalaisena nyrkkeilyn maailmanmestaruudesta Helsingin Olympiastadionilla vuonna 1962. Hän hävisi lopulta ottelun tyrmäyksellä täyden olympiastadionin edessä. Mäen mukaan se oli hänen elämänsä onnellisin päivä. Elokuvan on tuottanut Jussi Rantamäki Elokuvayhtiö Aamusta ja sen pääosissa nähdään Jarkko Lahden lisäksi Eero Milonoff ja Oona Airola.

TARINA
Hymyilevä mies on tositapahtumien innoittama elokuva Olli Mäestä (Jarkko Lahti), jolla on edessään elämänsä tilaisuus. Hän ottelee kahden viikon kuluttua nyrkkeilyn maailmanmestaruudesta Olympiastadionilla. Ottelu on ensimmäinen ammattilaisnyrkkeilyn suurtapahtuma Suomessa ja Ollin ystävä Elis Ask (Eero Milonoff), itsekin aikoinaan menestyksekäs nyrkkeilijä ja nyttemmin valmentaja, on tehnyt kaikkensa saadakseen MM-ottelun Suomeen. Kesken intensiivisimmän harjoittelukauden Olli oivaltaa kuitenkin rakastuneensa palavasti Raijaan (Oona Airola).

Elokuvan Suomen ensi-ilta on 2.9.2016