STOP THE PRESS!

Parhaiden mobiilipalveluiden etsintä käynnistyy

Paras Mobiilipalvelu 2016 -kilpailu kannustaa suomalaisia yrityksiä luomaan uutta ja nostaa innovatiivisimpia palveluita suuren yleisön tietoisuuteen. Kilpailun järjestävät perinteiseen tapaan Teleforum ry ja Teknologiateollisuus ry, ja sen tukijoina on laaja joukko elinkeinoelämän toimijoita. Kilpailun päätuomarina toimii liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner. Voittajat palkitaan Slush-yritystapahtumassa marraskuussa Helsingissä.

Paras Mobiilipalvelu -kilpailu esittelee ja palkitsee vuoden parhaita, jo kaupallisessa käytössä olevia palveluita. Kilpailun sarjat vaihtelevat vuosittain ajankohtaisten teemojen mukaan. Vuonna 2016 esillä ovat muun muassa My Data -konseptiin ja esineiden internetiin perustuvat palvelut sekä suomalaisten matkapuhelinoperaattorien uutta Mobiilimaksu-nimistä maksamisen ratkaisua hyödyntävät palvelut. Kilpailun pääpalkinto myönnetään parhaan kansainvälisen menestyspotentiaalin omaavalle palvelulle.

– Rohkaisemme yrityksiä innovoimaan. Ensiluokkaisten uusien palveluiden nostaminen esiin tukee osaltaan koko digitaalisen liiketoiminnan kasvuympäristön rakentamista. Aikaisempien vuosien tapaan haluamme palkita erityisesti yrityksiä, jotka ovat alusta alkaen lähteneet rakentamaan palveluistaan kansainvälistä menestystarinaa, sanoo kilpailun tuomariston puheenjohtaja liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.

– Varsinaisten palkintojen lisäksi kilpailun voittajat saavat Slushissa tilaisuuden esitellä palveluitaan kansainväliselle medialle. Aikaisempina vuosina voittajat ovat arvostaneet nimenomaan saamaansa näkyvyyttä sekä mahdollisuutta hyödyntää voittoa omassa markkinoinnissaan, kertoo Teleforumin toimitusjohtaja Juhani Kivikangas.

Kilpailun yhteistyökumppaneita ovat Asianajotoimisto Hammarström Puhakka Partners, DNA, Elisa, IBM, Microsoft, MTV, Ohjelmistoyrittäjät ry, Sanoma ja Sonera.

Mukana kilpailussa ovat kaikki vuonna 2016 markkinoilla olevat mobiilipalvelut, jotka ilmiannetaan kilpailuaikana kilpailusivustolle www.bestmobileservice.fi. Kuka tahansa voi ilmoittaa ehdotuksensa vuoden parhaaksi mobiilipalveluksi jossakin seitsemästä kilpailukategoriasta. Kaikissa kategorioissa painotetaan palveluiden uutuusarvoa. Sivustolla voi myös äänestää ehdokkaita ja äänestystulokset huomioidaan yhtenä arviointikriteerinä voittajia valittaessa.