STOP THE PRESS!

Uneton48 -elokuvakilpailun voittajat palkittu

Uneton48 -elokuvakilpailussa joukkueilla on kilpailun nimen mukaisesti 48 tuntia aikaa tehdä lyhytelokuva alusta loppuun. Tänä vuonna kilpailu järjestettiin 20.–22.5. ja mukana oli ennätykselliset 167 joukkuetta. Helsingissä 9.6. järjestetyssä lopputapahtumassa kilpailun jury – Rakkautta & Anarkiaa festivaalin tuottaja Veera Anttonen, elokuvaohjaaja Mikko Kuparinen, näyttelijä Inka Kallen, luova johtaja Pauli Kopu ja käsikirjoittaja Petra Forsten – palkitsi seuraavat elokuvat:

Voittaja: Herrasväki – Nukkuva sotilas
Kilpailun toinen: Almost Alive! – Hääkeikka
Kilpailun kolmas:  Too Far Awar – Press Play
Yleisön suosikki: CC Snowfall – Tangomarkkinoille

Tuomaristo kuvaili tämän vuoden kilpailuelokuvia seuraavanlaisesti: “Kilpailun tasosta kertoo paljon se, että tuomaristo päätyi arvostelemaan kilpailutöitä valmiina lyhytelokuvina, joutumatta ottamaan päätöksissään lainkaan huomioon sitä, että elokuvat on tehty vain 48 tunnissa. Tuomaristo keskittyi valinnoissaan tarkastelemaan erityisesti, mitkä joukkueista onnistuivat teoksensa lyhyestä mitasta huolimatta kertomaan kokonaisen, hallitun mutta silti koskettavan tai aidosti hauskan tarinan. Toisaalta myöskin kyky yllättää erilaisuudella ja taiteenlajin keinojen suvereeni hallinta nousivat merkittäviksi tekijöiksi valinnoissa. Voittajat ovat näin ollen elokuvia, joilla on omanlaisensa sydän ja kieli yhdistettynä taitavaan toteutukseen.”

Kilpailun pääpalkinto on Angel Filmsin tarjoama 5 000€ lahjakortti. Kaikki finalistielokuvat ovat katsottavissa Yle Areenassa ja ne esitetään lisäksi syyskuussa Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla, jossa näytöksen yhteydessä tekijät pääsevät esittelemään rahoittajille sekä levittäjille uusia elokuvaideoitaan.