STOP THE PRESS!

Miekkailijalle voitto Luxemburgissa

Klaus Härön ohjaama ja Making Movies Oy:n tuottama Miekkailija-elokuva on voittanut yleisön valitseman parhaan elokuvan pääpalkinnon Nordic Film festivaalilla Luxemburgissa toissa päivänä 8.6.

Nordic Film festival järjestettiin nyt kolmatta kertaa ja se keskittyy esittämään pohjoismaisia elokuvia. Festivaalin järjestää G-Media sarl ja festivaalijohtaja Geoff Thompson. Sama taho järjestää British & Irish Film Seasonin ja St Patrick’s Film Festivalin. Festivaalilla näytetään vain elokuvia joita ei ole aikaisemmin esitetty Luxemburgissa.

Miekkailija oli tänä vuonna Golden Globe -ehdokkaana parhaan ulkomaisen elokuvan kategoriassa Los Angelesissa. Se oli myös Suomen vuoden 2016 virallinen edustaja ulkomaisen elokuvan Oscar-ehdokkaaksi

Miekkailija on Härön viides kokoillan elokuva. Elokuvan käsikirjoittaja on kirjailija ja kuvataiteilija Anna Heinämaa. Pääosissa nähdään Märt Avandi ja Ursula Ratasepp. Elokuvan tuottajat ovat Kai Nordberg ja Kaarle Aho Making Movies Oy:stä. Elokuvan levitti Suomessa Nordisk Film. Elokuvan on tähän mennessä Suomessa nähnyt jo yli 76 000 katsojaa.