STOP THE PRESS!

Valtameriristeilijä M/S Albatrossi saapuu Kemiin

Tiistaina 14.6. Kemiin saapuu valtameriristeilijä MS Albatrossi. 205 metriä pitkä alus saapuu Ajoksen satamaan aamulla klo 07.00 ja jatkaa matkaansa jo samaisena iltapäivänä klo 14.00. Alus on lähtenyt matkaan 1.6. Bremerhavenista ja risteilee muun muassa Maarianhaminan, Tukholman ja Luleån kautta Kemiin ja palaa yhteensä 16 päivää kestävältä risteilyltä esimerkiksi Helsingin, Tallinnan ja Wismarin kautta lähtösatamaansa. Albatrossi on neljän tähden alus, jolle mahtuu yli 800 asiakasta. Pääosin saksalaisista koostuvien asiakkaiden viihtyvyydestä huolehtii 340 hengen miehistö.

”Tavoitteenamme on kehittää ympärivuotista matkailua Kemissä ja Meri-Lapissa, ja tulemme panostamaan siihen, että useampi valtameriristeilijä saapuu tulevina vuosina Kemiin. Näemme myös tässä hyvän mahdollisuuden liiketoiminnan kehittämiseen ja haluamme kehittää risteilyasiakkaille suunnattujen palveluiden tuotteistamista ”, toteaa Kemin Matkailun myyntipäällikkö Tomi Sipola.

Alus ei viivy Kemissä pitkään, mutta moni valtameriristeilyasiakas lähtee bussiretkelle tutustumaan Meri-Lappiin tai Rovaniemelle. Matkustajat voivat myös saapua sukkulabussilla tutustumaan Kemin keskustaan ja sisäsatamaan. Bussit kulkevat Ajoksen satamasta Kemin Sisäsatamaan useaan kertaan aamu- ja iltapäivällä. Jalokivigallerian edustalla, Meritorilla, on myyjiä myymässä tuotteitaan. Jalokivigalleria ja LumiLinna- näyttely ja -myymälä ovat avoinna, samoin Joulupukin Satamakonttori, jossa myös Joulupukki tänä tiistaina tavattavissa klo 09.30 – 13.30. Kemi on Joulupukin virallinen satama ja nyt Joulupukki on myös tavattavissa Satamakonttorissaan Kemin Sisäsatamassa.

Lisätietoa laivasta ja ohjelmasta englannin kielellä:
http://www.cruiseshipschedule.com/phoenix-reisen/ms-albatros-schedule/