STOP THE PRESS!

Lovemilla täydentää Shanghain kansainvälisen elokuvafestivaalin suomalaista edustusta

LoveMillaLovemilla-elokuva saa Aasian ensi-iltansa Kiinassa Shanghain elokuvafestivaalien Spectrum/ Multi-Perspective -sarjassa 15.6.2016. Suomalaisedustus Shanghaissa on tänä vuonna muutenkin vahva. Lovemillan lisäksi festivaaleilla esitetään Marko Röhrin ja Kim Saariluodon ohjaama Järven tarina sekä Antti J. Jokisen ohjaus Pahan kukat. Vuodesta 1993 lähtien järjestetty Shanghain kansainvälinen elokuvafestivaali (SIFF) on ainoa Kansainvälisen elokuvatuottajien liiton hyväksymä kilpasarjan sisältävä elokuvajuhla Kiinassa.

“Aivan mahtavaa, että Lovemilla saa Aasian ensi-iltansa A-sarjan festivaalilla. Ja oikeastaan yhtä hienoa on, että festareille valitut suomalaiset elokuvat ovat kaikki niin erilaisia. Hyvä kattaus suomalaista elokuvaosaamista”, toteaa itsekin Shanghaihin matkustava käsikirjoittaja-tuottaja Jani Pösö

Teemu Nikin ohjaama Lovemilla -elokuva on syntynyt suositun #lovemilla –televisiosarjan pohjalta. Elokuva sai teatteriensi-iltansa Suomessa 2015 ja on sen jälkeen esitetty kaikilla mantereilla. Austin Fantastic Fest -festivaalin Amerikan ensiesityksen jälkeen elokuva kiertänyt useita elokuvafestivaaleja, ja pokannut palkintoja ja kunniamainintoja mm. Sitges International Film Festivalilla ja Bilbao Fantasy Film Festivalilla.