STOP THE PRESS!

Vauhtia, vaaroja ja virtuaalitodellisuutta Ubisoftin E3-tapahtumassa

Ubisoft piti eilen oman lehdistötilaisuutensa maailman tärkeimmillä E3-pelimessuilla. Ubisoftin tämänvuotinen pelitarjonta E3-pelimessuilla oli kuin pelien vuoristorata.

Lehdistötilaisuus alkoi värikkäissä merkeissä musiikin tahdissa Just Dance 2017 -tanssipelissä. Se jatkui Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands -toimintapelillä, jossa pelaajille avautui avoin pelimaailma Bolivian huumeidentäytteisessä sotilastrillerissä. Taktisesta ja tiimivetoisesta toimintaspektaakkelista oli aika siirtyä hieman kevyempiin tunnelmiin. South Park Fractured But Whole puolestaan vei pelaajansa hersyvän ja tuhman South Park -animaatiohuumorin pariin, joka tarjoili jatkoa aiemmalle roolipelille.

Tom Clancy’s The Division -toimintaroolipelille luvattiin jatkoa uusien päivitysten muodossa, jotka kasvattavat peliä entuudestaan uusien haasteiden myötä. Vähemmän synkkää tulevaisuuden näkymää oli puolestaan luvassa Ubisoftin huikeassa tieteiskokemuksessa Star Trek Bridge Crew. Tässä televisiosarjoihin ja lukuisiin elokuviin perustuvassa avaruusoopperassa pelaajat pääsevät kokemaan millaista olisikaan ohjata omaa Star Trek -tähtialusta ja vieläpä virtuaalilasien kautta nähtynä.

For Honor puolestaan esitteli ainutlaatuisen taistelupelikokemuksen, jossa viikingit, samurait ja keskiaikaiset ritarit kohtaavat toisensa loppumattomilla kunnian ja rohkeuden taistelukentillä.

Tilaisuudessa nähtiin myös suomalaisväriä, kun Trials of the Blood Dragon -moottoripyöräilykokemus pärähti ruudulle. Sen esitteli katsojille helsinkiläisen Red Lynx -pelistudion Antti Ilvessuo, joka tietenkin esitteli itsensä Suomen Presidenttinä!

Peliesittelyiden ohessa ehdittiin tutustua myös kauan odotettuun Assassin’s Creed -elokuvaan, joka nähdään Suomen valkokankailla joulukuussa.

Tilaisuuden odotetuin peli oli kuitenkin Watch Dogs 2, joka vie tiivistunnelmaisen hakkeritrillerin San Franciscoon ja sen lähiympäristöön Piilaaksoa ja Oaklandia unohtamatta. Uuden päähenkilön ja peliympäristön lisäksi mukana on aimo annos uusia teknisiä työkaluja, erilaisia hakkeritemppuja sekä tietenkin äärimmäisen vauhdikasta toimintaa salaliittojen varjossa. Peliesittelyn yhteydessä vihjattiin myös tulevasta Watch Dogs -elokuvasta.

Sokerina pohjalla, esityksen viimeisenä pelinä nähtiin extreme-urheilua esittelevä Steep. Sen keskeisinä pelielementteinä nähdään riippuliitoa, liitopuvulla lentämistä, snoukkailua ja laskettelua avoimessa pelimaailmassa, joka sijoittuu lumisiin vuoristomaisemiin Alppien luonnonkauniissa ympäristöissä.

Kaikki E3-lehdistötilaisuudessa näytetyt esittelyvideot löytyvät osoitteesta https://www.youtube.com/user/ubisoft/videos.