STOP THE PRESS!

Sorsapuiston huippusuosittu ilmaiskonsertti tulee taas elokuussa

Tampere Filharmonian ja Tampere-talon toteuttama Sorsapuiston ilmaiskonsertti saavutti elokuussa 2015 huippusuosion. Ihmisten ja innostuksen määrä yllätti järjestäjätkin. Paikalle odotettiin noin 3000-päistä yleisöä, mutta väkeä oli arvioiden mukaan lopulta jopa 10 000. Tunnelma puiston nurmella oli huikea ja yleisö nautti kesäillasta ja orkesterimusiikista. Sosiaalisessa mediassa kävi kova kuhina konsertin aikana ja sen jälkeen, kun yleisö toivoi tapahtumasta jokavuotista perinnettä. Toiveet on kuultu ja lauantaina 13.8.2016 Tampere Filharmonia ja ylikapellimestarinsa Santtu-Matias Rouvali nousevat taas Sorsapuistoon rakennettavalle lavalle.

Orkesteri soittaa viime vuoden tapaan klassisen musiikin helmiä ja rakastetuimpia viihdesävelmiä. Solistina on elokuvista ja musikaaleistakin tuttu lumoavaääninen Maria Ylipää. Lämppärinä kuullaan viime vuoden tapaan Lucretia and the Dumb Stuff Bandiä, jonka soittajistossa on useita Tampere Filharmonian muusikoita ja ohjelmassa svengaavimpia soul- ja funk-klassikoita. Lämppäribändin solistivieraaksi saapuu Sami Saari. Yleisöä viihdyttää lisäksi radiostakin tuttu pitkän linjan tiskijukka Juha Koivunen eli DJ Juissi, joka loihtii tunnelmaa orkesterin ja bändin roudausten aikana.

Yleisön viime vuonna antama palaute ja parannusehdotukset on pyritty huomioimaan järjestelyissä. Ruokaa ja juomaa voi ostaa kojuista ja ravintola- ja anniskelualueelta. Tunnelmaan voi virittäytyä etukäteen osallistumalla Facebook-tapahtumaan, jossa keskustelua käydään jo nyt ahkerasti. Moni muistelee viime kesän konsertti-iltaa ilolla ja odottaa jo elokuuta. ”Täytyy varmaan jo alkuviikosta perustaa leiri puistoon, että varmasti mahtuu yleisöön mukaan”, arvioi jo yksi innokas Facebookissa. ”Kesän huikein juttu”, tiivistää toinen.

– Toivottavasti vaan keli on hyvä ja aurinko paistaa, pohtii ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali, joka on innoissaan iloisesta ja kevyestä kauden avauksesta.

Orkesterille tuleva kausi tuo tullessaan jotakin, mitä ei ole tehty vuosiin, nimittäin ulkomaankiertueen. Keväällä 2017 Rouvali ja Tampere Filharmonia suuntaavat Japaniin. Myös yleisön toivotaan lähtevän innolla mukaan kiertueelle, ja niinpä Tampere Filharmonia onkin juuri solminut uuden pääyhteistyökumppanisopimuksen Lomalinja Oy:n kanssa. Lomalinja Oy osallistuu elokuun konserttiin keräämällä matkasta kiinnostuneita ihmisiä yhteen ‒ Japanista alustavasti innostuneet voivat jättää yhteystietonsa puistossa, ja Lomalinjat palaa asiaan tarkemmilla suunnitelmilla myöhemmin.

Tamperelaiset ICT-talot sponssaavat

Tampere-talon puistokonserttikumppaneina on tänä vuonna mukana neljä kovassa kasvussa olevaa tamperelaista ohjelmistotaloa Gofore, M-Files, Solita ja Vincit. Hyvästä yrityskulttuuristaan monin tavoin palkitut yritykset innostuivat lähtemään sponsoreiksi tärkeäksi kokemaansa tapahtumaan. Yhteistyön myötä konserttia saa kutsua nyt myös PuICTokonsertiksi.

– Tapahtuma on esimerkki siitä, kuinka tekijöiden ilo, intohimo ja rakkaus työtään kohtaan tuottavat tyytyväisiä asiakkaita. Ja kun Sorsapuisto elokuussa täyttyy suuresta ja kirjavasta joukosta kaupunkilaisia, syntyy joukossa varmasti myös uusia kokemuksia ja maailmaa muuttavia ajatuksia. Siksi halusimme olla mukana juuri tässä tapahtumassa, joka ilmentää myös näitä meille kaikille toiminnassamme tärkeitä arvoja. Filharmonian konsertti, kesä, puisto – mikä sen hienompi yhdistelmä. Olemme mielellämme tukemassa tällaista tapahtumaa, ohjelmistotalot kertovat.

Tapahtuman aikataulu
Klo 12-14 Tampere Filharmonian soundcheck
Klo 14.30 Lämppäribändin Lucretia and the Dumb Stuff Bandin soundcheck
Klo 17-18 Lucretia and the Dumb Stuff Band feat. Sami Saari
Klo 19-20.30 Tampere Filharmonia; Santtu-Matias Rouvali, kapellimestari; Maria Ylipää, solisti
Väliajoilla levyjä pyörittää DJ Juissi.

 

www.facebook.com/events/1535715930058409/

www.tampere-talo.fi/puistokonsertti

www.tamperefilharmonia.fi/konsertit/puistokonsertti2016/