STOP THE PRESS!

Nyt oluttakin voi tehdä SodaStreamilla

SodaStream Beer BarNyt sekin päivä on koittanut. Olutta on mahdollista tehdä kotona SodaStream-hiilihapotuslaitteella. SodaStream on tuonut Saksassa ja Sveitsissä markkinoille Beer Bar -setin, jolla voi valmistaa Blondie-nimistä olutta kotona. Suomeen tuote saattaa tulla myyntiin vuonna 2017. 

Hiilihapotuslaitteiden suosio on kasvanut jatkuvasti Suomessa: Laite löytyy nyt joka kolmannen suomalaisen kodista, ja niillä valmistetaan vuodessa noin 40 miljoonaa litraa itsetehtyjä juomia. Suomalaiset ovat maailman innokkaimpia SodaStream-laitteen käyttäjiä maailmassa.

– Uskomme, että tulevaisuudessa kaikki hiilihapotetut juomat tehdään itse kotona. Siinä ei ole mitään järkeä, että niitä kannetaan kaupasta. Maailmanlaajuisesti SodaStreamilla valmistetaan 700 miljoonaa litraa hiilihapotettua vettä ja olemme siten maailman suosituin kuplavesi, SodaStreamin pohjoismaiden markkinointijohtaja Michele Fitzwilliams toteaa.

Mutta miten SodaStream-olutta sitten valmistetaan? Lähes samalla tavalla kuin SodaStream-makuvesiä ja -virvoitusjuomia: hanavettä hiilihapotetaan SodaStreamilla ja siihen lisätään oluttiivistettä. Mittasuhde on 1 osa tiivistettä ja 2 osaa vettä.

Valmiin oluen alkoholipitoisuus on 4,5 %, ja yhdestä litran tiivistepullosta syntyy kolme litraa olutta. Maultaan SodaStreamin Blondie-olut on pehmeä, ja siinä korostuvat täyteläiset humalan aromit.

– Suomen alkoholilainsäädäntö poikkeaa monista Euroopan maista. Mutta tutkimme mahdollisuutta, josko Beer Bar tulisi Suomessa myyntiin vuonna 2017, Fitzwilliams sanoo.