STOP THE PRESS!

Hengitysliiton Hyvässä hengessä -kiertue tuo Semmarit Turkuun

Hengitysliitto juhlistaa 75-vuotista toimintaansa Hyvässä hengessä -kiertueella yhdessä Seminaarinmäen mieslaulajien kanssa. Kiertue pysähtyy Turun Varvintorilla lauantaina 6. elokuuta.

Koko perheen hengästyttävän hauskassa tapahtumassa ovat mukana myös Hengitysliiton Stumppi-neuvontapalvelu, Sisäilma- ja korjausneuvonta sekä Arkiliikunnan SM-kisat. Tapahtuma alkaa klo 12. Lisätietoja saa osoitteesta www.hengitysliitto.fi.

Hengitysliitto 75 vuotta

Vuonna 1941 Kiljavannummella perustettiin Hengitysliiton edeltäjä Tuberkuloosipotilaitten Liitto yhdistämään tuberkuloosiin sairastuneita. 1960-luvulta lähtien liitto on ajanut kaikkien hengityssairaiden asiaa. Liiton nimi oli pitkään Keuhkovammaliitto ja 2000-luvulla se muuttui Hengitysliitoksi.

Hengitysliitossa on nykyisin 92 jäsenyhdistystä ja sen jäsenmäärä on noin 30 000. Lähes puolet jäsenistä sairastaa astmaa, muita suuria tautiryhmiä ovat uniapnea ja keuhkoahtaumatauti. Lisäksi jäsenistössä on mm. harvinaisia hengityssairauksia sairastavia ja sisäilmasta ja homeesta sairastuneita. Tuberkuloosia sairastaneita on yhä kuusi prosenttia.

Perinteisen järjestötoiminnan lisäksi Hengitysliitto on vuosikymmenten aikana ollut merkittävä koulutus-, kuntoutus- ja työllistämispalveluiden tuottaja Suomessa. Tänä päivänä Hengitysliittoon kuuluvat valtakunnallinen erityisammattioppilaitos Ammattiopisto Luovi, rakennusterveyden erityisasiantuntijapalveluja tarjoava Suomen Sisäilmakeskus Oy, työllistämiskeskukset Kovak Oy/Lovak ja Sytyke-Centre sekä hotelli-ravintolat Lasaretti Oulussa ja Anttolanhovi Mikkelissä.