STOP THE PRESS!

Keskiaikainen taisteluviikonloppu Turussa 15.–17.7.2016

Turun linnan turnajaisissa 15.–17.7.2016 päästään ritarielämän makuun, kun Keskiaikainen taisteluviikonloppu tuo linnan puistoon SM-kisat näyttävissä taistelulajeissa. Missään Euroopassa ei ole vielä sitten menneen ajan nähty monien historiallisten taistelulajien aitoja kilpailuja yhdessä paikassa, yhtä aikaa. Vuonna 2016 turnajaiset ovat virallisten keskiaikaisten turnajaislajien SM-kilpailut. Tapahtumaan odotetaan noin 70 kilpailijaa sekä yleisöä noin 4 000–6 000 henkeä.

Erittäin näyttävien lajien sikermä on nyt ensi kertaa tarjolla suomenmestaruuskilpailun muodossa koko viikonlopun ajan mahtavissa puitteissa historiallisella alueella. Taistelijat ottavat mittaa toisistaan aidossa kilpailussa oikeilla varusteilla hevosen selässä ja maassa taistellen.

Hevoslajit

  • Jousting: Täyskontaktilaji jossa kaksi ratsastavaa ritaria kohtaavat toisensa peitsin ja haarniskoin varustettuna. Tarkoituksena murtaa peitsi vastustajaan. Peitsen murtovoima 600 kiloa, hevosten yhteenlaskettu nopeus 80 km/h.
  • Skill at Arms: Historiallinen, useita harjoitteita sisältävä rata jolla ratsuritarit harjoittivat sotataitojaan.

Jalkataistelulajit

  • Pitkämiekkailu: Kahden käden miekoin jalan käytävä laji jossa nopeus ja taito ratkaisevat.
  • Buhurt Pro fight & Triathlon: Täysissä haarniskoissa, täydellä kontaktilla käytävä jalkakamppailulaji.

Ohjelma Turun linnassa

Turun linnassa on tarjolla turnajaisviikonloppuna Linna sodassa -aiheisia teemakierroksia ja perjantaina luentoja keskiaikaisesta sodankäynnistä. Lapset voivat osallistua pikkuritarikierroksille, jossa heidät lyödään Turun linnan pikkuritareiksi. Esilinnan markkinakojuilta voi ostaa mm. omat turnajaisvarusteet, sepän takomia koruja, keramiikkaa ja Turun linnan museokauppa Fataburin tuotteita. Esilinnan pihalla rakennetaan hiekkalinnaa päivittäin klo 12–16, ja päivän päätteeksi voi hiekkalinnan tuhota vaikkapa katapultilla.

Luennot pe 15.7., Bryggman-sali

  • klo 12 Ilkka Hartikainen, Historiallisen Miekkailun Seura EHMS: Historiallinen miekkailu
  • klo 13 Ali Choorcian: Persialainen sodankäynti / jouset
  • klo 14 Jaakko Nuotio, Rohan tallit: Keskiajan hevoset/taistelu
  • klo 15 Jani Hyväri, Warusseppäin Kilta: Haarniskojen valmistus ja tekniikka

Turnajaisviikonlopun kolmen päivän lippupaketti Turun linnaan 11 €/5 €/28 € (perhelippu). Lippu on voimassa 15.–17.7.2016 ja sisältää sisäänpääsyn linnaan, luennot ja opastukset. Mikäli haluat käydä pelkillä luennoilla, on luentolipun hinta 3 €. Lippu ostetaan linnan lippukassalta. Turnajais- ja markkina-alueille on vapaa pääsy.