STOP THE PRESS!

Uncharted 4 – A Thief’s End

Uncharted 4 - A Thief's End Tekijä: Naught Dog
Julkaisija: Sony Computer Entertainment
Arvio: 5/5

Pelistudiot ovat viimeisten vuosikymmenien aikana tahkoneet menestyspeleille erilaisia jatko-osia toivoen niistä yhtä kovia tai jopa kovempia kaupallisia menestyksiä. Laadulla ei ole aina ollut väliä ja usein myyntikin on lopahtanut. Mutta Naughty Dog tekee jotain monista studioista poikkeavaa: se on päättänyt lopettaa Uncharted -pelisaagan Nathan Draken neljänteen seikkailuun. Onko saagan päätös niin huikea kuin sen pitäisi olla? Otetaan selvää.

Nathanille ovat aarteenetsimiset taakse jäänyttä elämään. Hän on päättänyt keskittyä perhe-elämään. Kuvioihin ilmestyy miehen kauan kadoksissa ollut, jopa kuolleena pidetty veli Sam. Hän pyytää veljeään lähtemään mukaansa viimeiselle seikkailulle. Kyseessä onkin veljesten lapsuudesta asti unelmoitu reissu löytää legendaarisen merirosvokapteeni Henry Averyn aarre.

Nyt täytyy sanoa, että menin todella sanattomaksi tätä pelatessani. Pelissä jätetään todella upealla tavalla jäähyväiset tälle menestyksekkäälle pelisaagalle. Mikään osa-alue ei millään tavoin epäonnistu, vaan tarjoaa pelaajalle täydellisen pelinautinnon. On elokuvallista toimintaa, on ongelmien ratkaisemista ja ennen kaikkea juuri sitä seikkailua, mikä Uncharted -peleistä on tehnyt yhden PlayStation -pelikonsoleiden aatelisista. Olen hyvin lyhytpinnainen pelaaja, jos joudun tahkomaan jotain vaikeaa tilannetta. Onneksi Uncharted tarjoaa hivenen apua tällaiselle pelaajalle ja helpottaa monin paikoin pahimpia kompastuskiviä. Siinäkin mielessä viimeinen Uncharted soveltuu erinomaisesti myös meille kärsimättömille pelaajille.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Sony Computer Entertainment, 2016