STOP THE PRESS!

Ice Age: Törmäyskurssilla (Ice Age: Collision Course)

Ice Age 5 - törmäyskurssillaOhjaus:  Mike Thurmeier, Galen T. Chu 
Käsikirjoitus: Michael Berg, Aubrey Solomon, Michael J. Wilson 
Tuotanto: Lori Forte
Alkuperäisääninäyttelijät:  Ray Romano, John Leguizamo, Denis Leary, Queen Latifah, Jennifer Lopez, Keke Palmer, Adam DeVine, Jesse Tyler Ferguson, Chris Wedge, Suomenkieliset ääninäyttelijät: Kimmo Bloom, Antti Pääkkönen, Antti L.J. Pääkkönen, Santeri Kinnunen, Benjamin Peltonen, Jarno Jarppi Leppälä, Jukka Hilden, Sanna Saarijärvi, Juhani Rajalin, Hanna Mönkäre, Heljä Heikkinen, Susa Saukko, Sanna-June Hyde, Carl-Kristian Rundman
Arvio: 1,5/5

Hassun hauska jyrsis on jälleen jahtaamassa tammenterhoa, joka tuntuu karkaavan hyppysistä joka kerta. Tällä kertaa pikku otus onnistuu sinkoamaan makupalansa ulkoavaruuteen. Yrittäessään tavoittaa tuota himoitsemaansa terhoa sattuu ’pieni’ vahinko. Syntyy kosminen ketjureaktio, joka on paha asia aiemmista elokuvista tutuille jäätiköllä asuville ystäville. Heidän on paettava kotoaan ja koettava vaarallinen seikkailu. Matkan varrella tavataan uusia hahmoja ja luvassa on myös romanttisia hetkiä.

Neljätoista vuotta ensimmäisestä – ja nyt viides kokoillan Ice Age -animaatioelokuva on valmis. Kuten arvata saattaa, niin näin moniosaisen saagaan on jo melko mahdotonta kehittää toimivaa ja hauskaa tarinaa. Jo edellisen elokuvan tarinassa oli paljon sellaisia elementtejä, etten enää niin vapautuneesti nauranut elokuvan jutuille kuin sitä edelliselle. Tästä uusimmasta puuttuu kokonaan huumori, kunnon vauhti ja jyrsijäkin on siirretty lähinnä ’statistiksi’. Jyrsijä on jotakuinkin toiminut viimeisten osien suurimpana naurumagneettina, joka on saanut katsojat suorastaan hykertelemään epätoivoiselle tammenterhon metsästykselle. Visuaalisesti kokonaisuus on näyttävä, mutta ei kuitenkaan saa aiempiin jaksoihin verrattuna aikaan sellaista wow-kokemusta, että silmät loistaisivat kokonaisuutta katsoen. Ice Age: Törmäyskurssilla olisi voinut olla todella hauska elokuva, mutta valitettavasti tekijät hukkaavat täydellisesti ne muutamat elementit, jotka tekisivät siitä nauruhermoja kutkuttavan animaatiopläjäyksen.

Lisämateriaalina mm. aivan uusi lyhytanimaatio Jyrsijästä, dokumentti Ice Age-elokuvista, totuus horoskooppimerkeistä ja Figaro sing-a-long -versiona.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2016

Traileri: