STOP THE PRESS!

Sherlock Holmes – The Devil’s Daughter

Sherlock Holmes - The Devil's DaughterKehittäjä: Frogwares
Julkaisija: Bigben Interactive
Arvio: 3,5/5

Ukrainalais-irlantilainen pelistudio Frogwares ei ole ensimmäistä kertaa Sherlock Holmes -tarinoiden parissa. Ensimmäinen peli julkaistiin jo vuonna 2002, minkä jälkeen mestarietsivän seikkailuihin perustuvia pelejä on julkaistu tasaiseen tahtiin. Pari vuotta sitten julkaistu viimeisin  ja ensimmäistä kertaa uusille konsoleille julkaistu peli, Sherlock Holmes: Crimes and Punishments, menestyi sen verran hyvin, että uutta seikkailua ei tarvinnut odottaa kauan.

Konnia jahdataan ja kuvioihin ilmestyy myös yksityiskoulusta vierailulle saapuva Sherlockin ottotytär Kate. Isän ja tyttären välit eivät ole kummoiset, koska mestarietsivän aika menee lähinnä rikosten selvittelemiseen ympäri Lontoota, kuin ajan viettämiseen tyttärensä kanssa. Luvassa on neljä tapausta, joita Holmes joutuu ratkomaan nerokkailla aivosoluillaan.

Pääosin peliä pelataan Holmesin hahmolla, mutta tietyissä tilanteissa hänen tilalleen tulee toinen hahmo, kuten epäiltyä seuraava poika. Moiset hahmojen vaihtamiset tai muutkaan toiminnalliset kohtaukset eivät toimi kaikkein parhaimmalla tavalla. Varsinkin katolla kiipeily aiheutti päänvaivaa, sillä eteenpäin ei meinannut päästä kehnon ohjattavuuden vuoksi. Samalla muuten tyylikkään karrikoitu visuaalinen puoli tökki välillä melko pahasti. Parasta pelissä on kuitenkin conandoylemainen aito tunnelma. Vaikka Holmes ja hänen ystävänsä tohtori Watson ovat pelissä omasta mielestäni turhan nuorekkaita, niin ehkä nuoremmalle pelaajasukupolvelle se soveltuu erinomaisesti. Loppupelissä Sherlock Holmes – A Devil’s Daughter on yllättävän viihdyttävä seikkailupeli, joka tarjoaa monta jännittävää pelihetkeä.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Bigben Interactive, 2015