STOP THE PRESS!

Tuusulan museoissa Tuusula-päivänä 22.7. vapaa sisäänpääsy ja teemaopastuksia

Tuusulan museot juhlistavat Tuusula-päivää perjantaina 22.7. vapaalla sisäänpääsyllä sekä kolmella teemaopastuksella. Päivän aikana on mahdollisuus tutustua myös harvemmin avoinna oleviin museokohteisiin, kuten Taidekeskus Kasarmiin ja Kotiseutumuseo Klaavolaan.

Halosenniemessä voi Tuusula-päivänä osallistua kahdelle erilaiselle teemaopastukselle. Museoassistentti Emmi Kaartinen kertoo yleisölle klo 13 Tarinoita Halosenniemestä ja klo 15 taidehistorioitsija Marjo Kuula esitelmöi aiheesta Halosenniemi kotina runsaan kuva-aineiston kera. Esillä on myös näyttely Kesän taikaa – Pekka Halosen ja aikalaisten taidetta, mikä tarjoaa tunnelmallisen kokonaisuuden kesäisiä maalauksia muun muassa Helene Schjerfbeckiltä, Albert Edelfeltiltä, Maria Wiikiltä ja monilta muilta kultakauden taiteilijoilta.

Taiteilijakoti Erkkolassa kuullaan klo 14 teemaopastus aiheesta Tarunhohtoinen Itä – Orientalismi kuvitustaiteessa. Opastuksen pitää museoamanuenssi Niina Lahtinen. Teemaopastus liittyy Erkkolan kesänäyttelyn teemaan joka on Tuhat ja yksi yötä – Idän hurmaa kuvitustaiteessa. Näyttely esittelee Rudolf Koivun, Martta Wendelinin ja muiden tunnettujen suomalaisten kuvitustaiteilijoiden itämaisia satukuvituksia.

Kotiseutumuseo Klaavola ja Taidekeskus Kasarmi ovat myös Tuusula-päivänä avoinna yleisölle klo 11–16. Klaavolan museon pihapiirissä ja päärakennuksessa vieraileva pääsee tutustumaan vauraan uusimaalaisen maalaistalon elämänmenoon 1900-luvun alussa. Taidekeskus Kasarmissa on esillä kaksi näyttelyä, joista toinen tarjoaa Martta Wendelinin kuvituksia ja toinen kattauksen Aune Laaksosen Taidesäätiön kokoelmia.

 

Tuusula-päivänä 22.7.2016 museot ovat auki seuraavasti
Halosenniemi (Rantatie) avoinna klo 11–18

klo 13 teemaopastus Tarinoita Halosenniemestä

klo 15 esitelmä Halosenniemi kotina

Taiteilijakoti Erkkola (Rantatie 25) avoinna klo 11–18

klo 14 teemaopastus Tarunhohtoinen Itä – orientalismi kuvitustaiteessa

Aleksis Kiven kuolinmökki (Rantatie) avoinna klo 11–18

Lottamuseo (Rantatie 39) avoinna klo 11–18

Suojeluskuntain päällystökoulun perinnetilat (Rantatie 66) avoinna klo 11–17

Kotiseutumuseo Klaavola (Klaavolantie 3) avoinna klo 11–16

Ilmatorjuntamuseo (Klaavolantie 2) avoinna klo 11–17

Taidekeskus Kasarmi (Jääkärinpolku 2) avoinna klo 11–16

Tuusulan työläiskotimuseo (Kirkkotie 21) avoinna klo 12–16

Tuusulan automuseo (Huoltotie 1, ovi 3) avoinna klo 11–17