STOP THE PRESS!

Turun kaupunki laajaan yhteistyöhön turkulaisen Pikkuli-satuhahmon kanssa

Turun kaupunki on aloittanut monipuolisen yhteistyön suositun Turussa seikkailevan Pikkulin hyödyntämiseksi. Pikkuli-lintu näkyy muun muassa kaupungin palveluissa sekä sosiaalisessa mediassa.

Pikkulista tehdään liikuntasovellus Turun päiväkoteihin ja hahmon käyttöä suunnitellaan myös Turun museoihin sekä kirjastoihin. Lisäksi Pikkuli esittelee kaupunkia Pikkulin Turku -videoilla sekä Föri-mobiilisovelluksessa.

Turku hyödyntää Pikkuli-hahmoa myös sosiaalisessa mediassa. Siellä Pikkuli seikkailee lyhyissä piirrosvideoissa tutuissa Turun paikoissa. Pikkuli ystävineen rummuttaa niin Paavo Nurmen patsasta kuin Föriäkin ja seikkailee Turun linnassa.

– Pikkuli esiintyy kaupungin ja matkailusta vastaavan Visit Turun some-kanavissa. Kampanjoimme myös Saksassa, kun Pikkuli alkaa näkyä Saksan televisiossa. Markkinointia suunnataan erityisesti lapsiperheille, kertoo Turun viestintäjohtaja Saara Malila.

Pikkuli on turkulaisen animaatioyritys Sun Eye Productionsin luoma satuhahmo, jota esitetään TV2:n lastenohjelma Pikku Kakkosessa ja BUU-klubbenissa. Sarja on myyty jo 15 maahan, esimerkiksi Saksaan, Espanjaan ja Yhdysvaltoihin. Turun kaupunki ja Visit Turku saavat oikeuden käyttää Pikkulin tavaramerkkiä ja tekijänoikeuksia rajoitetusti.

Pikkulin tarina sai alkunsa yhdeksän vuotta sitten Metsämarja Aittokosken kirjasta Lennä Pikkuli, Lennä! Inspiraationa toimi Aittokosken oman perheen arki. Yleismaailmallista lintukieltä puhuva Pikkulin lintuperhe elää lapsiperheissä tuttuja arkisia tilanteita, joissa ristiriidat kääntyvät lopulta voitoksi.

Pikkulin ympärille on rakennettu erilaisia lisätuotteita, kuten pelejä ja oppimissovelluksia. Turun Hepokullan alakoulun opettajat ja lapset ovat olleet mukana kehittämässä Pikkulin sosiaalisten ja tunnetaitojen oppimissovellusta yhteistyössä Turun yliopiston kasvatustieteen opiskelijoiden kanssa.

– Pikkulin sekä Turun kaupungin välisessä yhteistyössä etsitään erilaisia tapoja tuoda iloa, leikkiä ja hauskoja yllätyksiä niin turkulaisten kuin Turkuun tulevien lapsiperheiden elämään, kertoo yrityksen toimitusjohtaja, lasten mediaan ja kulttuuriin erikoistunut ohjaaja, tuottaja ja käsikirjoittaja Metsämarja Aittokoski.

Myös Turun keskustaan Hansakortteliin heinäkuun alussa avattu Pikkulin leikkipaikka on osoittautunut hyvin suosituksi. Hansan Kultatalon 3. kerroksessa sijaitsevaan leikkipaikkaan on käynyt tutustumassa jo satoja lapsia ja aikuisia. Myös Hansakortteli tekee jatkossa markkinointiyhteistyötä Pikkulin kanssa.