STOP THE PRESS!

Uuden Onneli, Anneli ja Salaperäinen muukalainen –elokuvan kuvaukset alkoivat tiistaina Loviisassa

Kuva: Heli Sorjonen / Zodiak Finland

Kuva: Heli Sorjonen / Zodiak Finland

Huippusuositut Onneli ja Anneli -elokuvat saavat jatkoa kun uuden Onneli, Anneli ja Salaperäinen Muukalainen -elokuvan kuvaukset alkoivat tiistaina Loviisassa, joka tuttuun tapaan muuttuu jälleen Kissanmintun kaupungiksi. Marjatta Kurenniemen rakastettuun lastenkirjaan Onneli, Anneli ja orpolapset perustuva elokuva on itsenäinen jatko-osa aiemmille suuren suosion saaneille Onneli ja Anneli –elokuville, jotka ovat yhtensä keränneet yli 400 000 katsojaa.

”Aloitimme kuvaukset Tingelstiinan ja Tangelstiinan puutarhaan sijoittuvilla kohtauksilla. Epävakainen alkukesä piti viime hetkeen asti jännityksessä, mutta Loviisan magia ei pettänyt: saimme taas tarvitsemamme aurinkoisen sään. On ollut aivan ihana päästä heittäytymään jälleen Onnelin ja Annelin maailmaan! Kuvausryhmä on jo edellisistä elokuvista tuttu ja yhteen hitsautunut, joten ensimmäisenä päivänä olo oli kuin iloisessa luokkakokouksessa. Mukaan tulleet uudet aikuis- ja lapsinäyttelijät tuovat tuoretta säpinää. Onneli, Anneli ja Salaperäinen muukalainen tulee olemaan jännittävin Onneli ja Anneli -elokuva.”, kommentoi ohjaaja  Saara Cantell kuvausten keskeltä. Myös Onnelia ja Annelia esittävät Lilja Lehto ja Aava Merikanto ovat todella iloisia päästessään jälleen eläytymään Kissanmintun kaupungin vauhdikkaisiin tapahtumiin.

Tammikuussa 2017 elokuvateattereissa ensi-iltansa saavan elokuvan tähtinä nähdään Eija Ahvo,  Joonas KoistinenJenni KokanderKiti KokkonenElina Knihtilä , Aarni RämöJaakko SaariluomaJoonas SaartamoJohanna af Schulten ja Jani Toivola. Elokuvan ohjaa Saara Cantell, käsikirjoittaa Sami Keski-Vähälä ja tuottaa Teea Hyytiä ja Sari Lempiäinen.

Synopsis

Elokuvassa Onneli ja Anneli ovat kaksi ihan tavallista tyttöä, ehkä vain hieman onnellisempia kuin monet muut, onhan heillä satumainen mahdollisuus asua kahdestaan rouva Ruusupuun heille suunnittelemassa talossa Ruusukujalla. Eräänä päivänä Onnelin ja Annelin talon lähelle avataan uusi lastenkoti ja sieltä karkaa poika nimeltä Pekki. Pekki päätyy asumaan Onnelin ja Annelin rantamajaan ja kertoo tytöille, kuinka ankeaa elämä lastenkodissa on johtajatar Minna Pinnan tiukassa komennossa. Onneli, Anneli ja Pekki perustavat Rosvoliiton ja ryhtyvät toimiin, jotta lastenkodista tulisi taas iloinen paikka. Pienet Vaaksanheimolaiset ja muut Ruusukujan asukkaat rientävät Rosvoliiton avuksi. Seikkailujen päätteeksi maagisten ihmeiden taustalla on taasen salaperäinen Rouva Ruusupuu.