STOP THE PRESS!

Modernin bluesin virtuoosit Rick Estrin & The Nightcats saapuvat Suomeen elokuussa

Blueskentän harvoihin ykköstapahtumiin lukeutuva Rauma Blues juhlitaan 31. kerran 12.–13. elokuuta. Lauantain päätapahtuma jatkaa vuosikymmenten mittaista laadukasta ja tunnelmallista Rauma Blues -perinnettä teltta-areenalla Rauman ydinkeskustassa.

Tänäkin vuonna Rauma Bluesissa koetaan yhdysvaltalaisten blueshuippujen mieleenpainuvat bluesshowt. Palkittu huuliharpisti ja laulaja-lauluntekijä Rick Estrin ja bändinsä The Nightcats hämmästyttävät musisoinnillaan ympäri maailmaa. Koko bändi koostuu maailmanluokan huippubluesmuusikoista.

Vaikuttavan ja vakuuttavan laulajattaren, Chicagon bluesklubien vakiovierailijan Sharrie Williamsin live-esiintymiset pudottavat yleisöä polvilleen kaikkialla. Amerikan syvän etelän sielukas soul-tulkitsija, jo 1960-luvulla uransa aloittanut Wee Willie Walker on tehnyt upean paluun parrasvaloihin tuoreimmalla kriitikoiden ylistämällä albumillaan.

 

Yksi modernin bluesin monipuolisimmista bändeistä: Rick Estrin & The Nightcats

Missä ikinä bluesihme, huuliharppuvirtuoosi Rick Estrin esiintyykään The Nighcats -yhtyeensä kera, yleisö yltyy tanssimaan ja hurraamaan. Tällä kokoonpanolla sytytetään liekkeihin nyt myös Rauma Blues. Tarjolla on tuoretta ja modernia mutta originaalia bluesia, roadhouse rock’n’rollilla höystettynä. Muusikillinen polku on omaperäinen, innovatiivinen ja monipuolinen, mutta aina bluesille uskollinen.

– Suomeen palaaminen on mahtavaa, innostuu Estrin Rauma Blues -keikasta.

– Kaikista maista, joissa bändimme on vieraillut, olen aina kokenut, että Suomi on yksi Euroopan sielukkaimista maista.

Kokoonpanossa on mukana Estrinin lisäksi myös muita merkittäviä muusikoita. Vuodesta 1989 Robert Crayn bändissä soittanut kosketinsoittajaveteraani Jim Pugh on ollut uransa aikana mukana Grammy -palkintoja voittaneiden, sekä kulta- että platinalevyjä myyneiden albumien studiobändeissä ja levyttänyt useiden artistien kanssa, kuten Etta James, Van Morrison, Eric Burdon, John Lee Hooker ja BB King. Pugh on kunnostautunut myös tv-esiintyjänä, tuottajana sekä elokuvien ja televisiosarjojen säveltäjänä.

Syntyjään norjalainen Kid Andersen on erittäin arvostettu blueskepittäjä. Lukuisia Blues Music Award -ehdokkuuksia keränneen kitaravelhon viisi omaa albumia ovat saavuttaneet menestystä ja Andersen on arvostetussa asemassa bluesmuusikoiden keskuudessa myös tuottajana ja äänittäjänä. Andersenin vaimo, American Idol -semifinalisti Lisa Leuschner on Rauman keikan kokoonpanossa mukana taustalaulajana.

Katso Rick Estrin & The Nightcats -esiintymisvideoita: www.youtube.com/results?search_type=&search_query=Rick+Estrin+and+The+Nightcats

 

LISÄTIEDOT

Rauma Bluesin päätapahtumassa esiintyy myös kotimaisia ja skandinaavisia bluesin kärkinimiä Helge Tallqvistista kuluvan vuoden European Blues Challenge -voittajaan, norjalaiseen Eric ’Slim’ Zahl & The South West Swingersiin.

Kaikista tapahtuman artisteista löydät runsaasti tietoa jo ennen tiedotusta myös tapahtuman omasta esittelylehtisestä osoitteesta www.raumablues.com/Rauma%20Blues%202016%20tabloid.pdf sekä Rauma Bluesin kotisivulta osoitteesta www.raumablues.com .

Lauantaisen Rauma Blues -päätapahtuman ennakkoliput ovat myynnissä osoitteessa www.lippu.fi . Teltta-areenan ovet avautuvat 13.8. klo 16.00 ja bluesia rokataan pitkälle yöhön.

RAUMA BLUES 2016 

 

PE 12.8. BLUES-KLUBIT

Klo 19.00 Caf’e Sali: Echo & Cane www.echocane.wordpress.com

Klo 20.00 Buena Vista: Southpaw Steel’n’Twang www.bafesfactory.fi/sst/

Klo 22.00 Ravintola Kallio: Tomi Leino Trio www.tomileino.com

 

LA 13.8. PÄÄKONSERTTI

16.00-01.30 Parpansalin kentän Bluesteltta

Jo’Buddy Meets Funky Kingston www.ram-bam.com/jo-buddy

Emilia Sisco with Helge Tallqvist and His Band www.helgetallqvist.com

Sharrie Williams www.sharriewilliams.com

Wee Willie Walker www.weewilliewalker.com

Rick Estrin & The Nightcats www.rickestrin.com

Eric ’Slim’ Zahl & The South West Swingers www.ezmusic.no

 

Kotisivulla mm. Rauma Blues -uutiset ja lipunmyyntitiedot:
www.raumablues.com

 

LIPUNMYYNTI

* Valtakunnallisesti lippuja myy Lippu.fi

* Raumalla lippuja saatavilla myös seuraavista ennakkomyyntipisteistä: Hotelli Kalliohovi, Hotelli Raumanlinna ja ravintola Buena Vista.

* Lippujen hinnat: Lauantain päätapahtuma: ennakkoon 55 euroa, ovelta 60 euroa.

 

PIENI SUURI RAUMA BLUES

  Mitä yhteistä on heillä: Rod Piazza & The Mighty Flyers, J.Karjalainen & Mustat lasit, Honey B. & T-Bones, Kapteeni Nemo ja Sonja Lumme? Heistä kaikki sai alkunsa – he olivat vuonna 1986 ensimmäisen Rauma Blues -festarin esiintyjät! Tuolloin festivaali järjestettiin neljänä päivänä maaliskuussa ja yhtenä päivänä heinäkuussa, kunakin päivänä yhdellä esiintyjäkokoonpanolla. 

    Jo alkuvuosinaan Rauma Blues lujitti musiikkilinjansa juurimusiikkiin. Pieni festari on valloittanut vakioyleisön sydämet laadukkaalla ohjelmistollaan ja ainutlaatuisella tunnelmallaan vuodesta toiseen. Tapahtuma on vakiintunut kaksipäiväiseksi blues-kansan kesän kohokohdaksi. Loppu on legendaarista historiaa: tänä päivänä Rauma Blues rankataan maailmanlaajuisestikin maailman johtavien blues-tapahtumien harvalukuiseen joukkoon.

   Lisää taattua meininkiä on tänä kesänä luvassa jo 31. kerran, kun lukuisat niin kansainväliset kuin kotimaisetkin blues-tähdet ja huippumuusikot jatkavat laadukasta Rauma Blues -perinnettä ja laittavat bileet pystyyn festivaaliyleisön rakastamalla teltta-areenalla Rauman keskustassa elokuun toisena viikonloppuna 2016. 

   Rauma Blues Ry. toimii täysin talkoovoimin ja suurimmaksi osaksi ilman yhteiskunnan avustusta, lukuunottamatta tämänvuotisia pieniä kulttuuriavustuksia ja viimeisimpien vuosien markkinointiyhteistyötukia Rauman kaupungilta. Tapahtumaorganisaatio on koko 30 vuoden ajan ollut vain 4-6-henkinen. Tapahtumien ajaksi talkooporukka kasvaa 10-15 henkilöön.