STOP THE PRESS!

Huippukitaristi Albert Lee yllätysvierailulle Tampere-taloon

Tampere-talon syksyn ohjelmisto täydentyy kolmella huippunimellä. Lokakuussa Tampereelle saapuu legendaarinen brittikitaristi Albert Lee. Marraskuussa estradille nousee Suomen tämän hetken suosituin naisartisti, Sanni. Joulukuussa puolestaan palkitaan fanien odotus, kun supersuosittu Lauri Tähkä saapuu kiertueellaan Tampereelle.

Grammy-palkittu englantilainen kitarataituri Albert Lee (s. 1943) saapuu Tampereelle 18. lokakuuta. Aiemmin muun muassa Hogan’s Heroes -yhtyeen riveissä Suomessa vieraillut Lee nousee tällä kertaa lavalle oman yhtyeensä kanssa. Lee on edelleen huimassa keikkakunnossa ja on esiintynyt viime vuosina ahkerasti ympäri maailman, niin oman bändinsä kuin yhdessä monen muun artistin rinnalla. Esiintyminen Tampere-talossa on Leen syyskiertueen ainoa Suomen konsertti.

Leen tavaramerkkeihin on aina kuulunut puhdas ja virheetön näppäily- ja hybrid picking-soittotekniikka, joilla hän on ihastuttanut yleisöä jo vuosikymmenten ajan. Hän on myös muiden muusikoiden ihailema ammattimies – esimerkiksi kitaristikollega Ritchie Blackmoren mukaan Lee on ”yksi maailman parhaista kitaristeista”.

Lee aloitti kitaransoiton jo 1950-luvulla ja oppi eri musiikkityylejä kantri-, r&b- ja rock & roll-yhtyeissä. Kaupallisen menestyksen makuun Lee pääsi ensimmäisen kerran 60-luvulla Thunderbirds-yhtyeessä. Myöhemmin 70-luvun lopulla Lee aloitti monivuotisen yhteistyön Eric Claptonin kanssa.

Lee julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa Hiding vuonna 1979. Kaikkiaan hän on julkaissut soolouransa aikana yli kymmenen studioalbumia sekä lukuisia livetallenteita. Viimeisin sooloalbumi, vahvoja akustisia tunnelmia sisältänyt Highwayman julkaistiin vuonna 2014. Leen 70-vuotisjuhlakiertueelta on julkaistu DVD Just a Country Boy at Heart.

Musiikkialan Oscariksi mainitun Grammy-palkinnon Lee on saanut kahdesti, vuosina 2002 ja 2009.

Sanni ja Lauri Tähkä Tampere-taloon vuoden lopulla

Nuorta naisenergiaa koko Tampere-talon täydeltä on luvassa 23. marraskuuta, kun Sanni nousee Tampere-talon Ison salin lavalle. Sanni (s. 1993) on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt saavuttaa jo paljon. Hänet on valittu Emma-gaalassa kahdesti vuoden naisartistiksi.

Sannin isoimpia hittejä ovat ensisingle Prinsessoja ja astronautteja, Jos mä oon oikee, Me ei olla enää me, Pojat, 2080-luvulla, sekä suoratoistopalvelu Spotifyssa Suomen kaikkien aikojen striimausennätyksen tehnyt Että mitähän vittua -kappale. Sannin albumit Sotke mut (2013) ja Lelu (2015) ovat molemmat myyneet platinaa.

Lauri Tähkän fanien pitkä odotus palkitaan joulukuussa, sillä tähtilaulaja saapuu Tampere-taloon 10. joulukuuta. Tähkä on ollut keikkatauolla vuodenvaihteesta saakka, mutta hän ei ole suinkaan lepäillyt, vaan valmistellut huolella uutta levyään. Syksyllä julkaistavan albumin myötä Tähkä lähtee mittavalle Vien sut täältä kotiin -konserttisalikiertueelle.

Tähkä on urallaan myynyt yli 700 000 albumia, eikä suosio osoita laantumisen merkkejä. Keväällä julkaistu single Morsian on ollut kesän suuri hitti.

Lipunmyynti nyt julkaistaviin konsertteihin alkaa tänään maanantaina 8.8.2016 Tampere-talon lipunmyynnissä, Lippupisteessä ja Aplodi-myymälässä.

Tampere-talon koko syksyn ohjelmisto: www.tampere-talo.fi/tapahtumakalenteri

Ti 18.10. klo 19 Iso sali
Albert Lee & Band 
Albert Lee – kitara, laulu, piano
JT Thomas – koskettimet
Will MacGregor – basso
Jason Smith – rummut

Ke 23.11. klo 19 Iso sali
Sanni 

La 10.12. klo 19 Iso sali
Lauri Tähkä