STOP THE PRESS!

Taiteiden yönä Turussa kulttuuritarjontaa moneen makuun

Taiteiden yönä torstaina 18.8. Wäinö Aaltosen museo, Vanhan Suurtorin galleriat ja Turun pääkirjasto ovat avoinna normaalia pidempään. Pääkirjastossa esiintyy lauluyhtyeitä, ja WAMissa on elävän musiikin lisäksi tarjolla opastuksia. Lapset seikkailevat Perhetalo Heidekenillä taideolympialaisissa, nuorten tapahtumassa Rautatienpuistossa vierailee Nuokkaribiili. Turun Kaupunginteatterin Toc Toc -komedian avoimet harjoitukset ovat Logomossa.

Pääkirjastossa musiikkia ja poistokirjamarkkinat

Turun pääkirjastossa ja kirjastopihalla esiintyy Taiteiden yönä eri lauluyhtyeitä. Kirjastopihalla on tarjolla myös suositut poistokirjamarkkinat. Pääkirjasto on auki klo 9–22 lukuun ottamatta lasten ja nuorten osastoja Saagaa ja Stooria, jotka menevät kiinni tavalliseen aikaan klo 20.

 • Poistokirjamarkkinat kirjastopihalla klo 16–19.30
 • Asema-lauluyhtye kirjastopihalla klo 17.30
 • Anders Apina & komppikaveri lapsille kirjastopihalla klo 18.30
 • A capella -lauluyhtye Laulavan Pensaan Pojat uudisosan aulassa klo 19
 • William Shakespearen kuolemasta on tänä vuonna kulunut 400 vuotta. Loveshake-lauluyhtye esittää Shakespearen sonetteja Kari Mäkirannan säveltäminä kirjastopihalla klo 20.
 • A capella -lauluyhtye Laulavan Pensaan Pojat uudisosan aulassa klo 21

turku.fi/kirjasto

WAM avoinna klo 23 asti: opastuksia ja livemusaa

Taiteiden yönä Wäinö Aaltosen museo tarjoaa opastuksia ja elävää musiikkia Mansikkapaikka-näyttelyn teosten äärellä. Museo ja Cafe Wäinö ovat avoinna klo 23 asti. Pääsymaksu puoleen hintaan koko päivän.

 • Opastetut kierrokset (kesto n. 30 minuuttia)
  • suomeksi klo 18, 19, 20 ja 21
  • ruotsiksi klo 21
 • Livemusiikkia näyttelytiloissa klo 19.30 ja 20.30.
  Esiintyjänä Pohjavire, turkulais-helsinkiläinen folk-duo Riina Paimen ja Veikka Lahtinen.

www.wam.fi

Vanhan Suurtorin galleriat avoinna klo 22 asti

Vanhan Suurtorin gallerioissa avautuu Taiteiden yönä kolme uutta näyttelyä klo 17. Näyttelyt ovat avoinna klo 22 asti. Gallerioihin on vapaa pääsy. Näyttelyihin voi tutustua 25.9. asti.

Galleria Harmaa / David Berg: God Rot Their Souls
Bergin tietokoneavusteisessa animaatiossa yhdistyvät tekniikan tarkkuus ja kerronnan runollisuus, todentuntu ja todellisuudesta erkaantuminen. Animaatiokuva God Rot Their Souls on dystooppinen uni maailmasta, jossa ihmiskunta on kääntynyt itseään vastaan. Toisiaan seuraavat tapahtumat ja kohtaukset muodostavat kertomuksen, jossa järjestys ja sitä edustavat elementit alkavat hajota.

Vanhan Raatihuoneen galleria / Maria Pääkkönen, Salla Myllylä, Ulla Leppävuori: Kuvitella / kokea / kerääntyä
Näyttely perustuu taiteilijoiden paikkasidonnaiseen työskentelyyn Vanhan Raatihuoneen galleriassa ja sen lähiympäristössä. Tila ja paikka saavat kolme erilaista tulkintaa. Taiteilijoiden työskentelyä yhdistää kiinnostus maisemaan, havaintoon, valoon sekä ulko- ja sisätilan väliseen suhteeseen.

Brinkkalan galleria / Helena Inkeri: Elämän paikat
Valokuvaprojektissa joukko helsinkiläisten hoivakotien asukkaita ja heidän läheisiään jakoi kuvin ja tarinoin muistoja niistä elämän tärkeistä paikoista, joissa he ovat kokeneet jotakin ilahduttavaa tai sykähdyttävää, jotakin ikimuistoista. Projektin aikana osallistujat palasivat valokuvaaja, sosionomi Helena Inkerin kanssa heille itselleen tärkeään paikkaan valokuvattavaksi. Yhteiset kahvihetket ja keskustelut vanhojen albumi-, dokumentti- ja taidevalokuvien äärellä siivittivät matkaa muistoihin.

turku.fi/vanhasuurtori

Taideolympialaistunnelmia koko perheen tapahtumassa

Perhetalo Heidekenillä vietetään Perheiden Taiteiden yötä taideolympialaisten parissa klo 17–20. Tapahtumassa voi tutustua taidenäyttelyyn, inspiroitua teatteriesityksestä ja pulahtaa jalkapallopehmokylpyyn. Pihalla voi kokeilla Lasten liikunnan ihmemaan välineitä. Ulkolavalla esiintymässä ovat mm. Turun Suzukikoulun pikkumuusikot, Turku Rock Academyn bändejä sekä lasten sambaryhmä.

perhetaloheideken.fi

Nuorten Taiteiden yö Rautatienpuistossa

Nuorisopalvelut tuo Nuorten Taiteiden yö -tapahtumaan Rautatienpuistoon klo 17–20 Nuokkaribiilin sumopukuineen ja kesäpeleineen sekä taidekontin graffitimaalaukseen. Tarjolla on myös livemusiikkia ja mukavaa yhdessäoloa.

turku.fi/nuoret

Kaupunginteatterissa neuroosikomedian harjoitukset

Turun Kaupunginteatterissa pääsee Taiteiden yönä seuraamaan Toc Toc -komedian avoimia harjoituksia.

Harjoitukset pidetään Logomo-teatterissa klo 18.15–18.45 ja 19–19.30. Ilmaiset liput harjoituksiin voi noutaa etukäteen Hallin Lippikseltä. Mahdolliset noutamattomat liput jaetaan paikan päällä. Lisäksi lämpiön lippukassalla Taiteiden yön erikoistarjous klo 18–20!

Syyskuussa ensi-iltansa saavassa Toc Toc -komediassa pakko-oireista kärsivät potilaat saapuvat kuuluisan tohtorin vastaanotolle. Kun lääkärin lento myöhästyy, odotushuoneessa alkaa spontaani ryhmäterapiaistunto. Neurootikkoina nähdään muun muassa Esko Roine ja Tuija Ernamo.

turunkaupunginteatteri.fi