STOP THE PRESS!

Nerve

NerveOhjaus: Henry Joost, Ariel Schulman 
Käsikirjoitus: Jessica Sharzer, perustuu Jeanne Ryanin romaaniin
Tuotanto: Allison Shearmur
Pääosissa:  Emma Roberts, Dave Franco, Emily Meade, Miles Heizer, Colson Baker, Kimiko Glenn, Marc John Jefferies, Brian Marc, Samira Wiley, Juliette Lewis 
Arvio: 1,5/5

High schoolissa opiskeleva Venus ”Vee” Delmonico (Emma Roberts) saa eräänä päivänä sähköpostitse hyväksymispäätöksen kalifornialaisesta taidekoulusta. Hän ei uskalla kuitenkaan asiasta hiiskua sairaanhoitajaäidilleen (Juliette Lewis) ja lähettää koululle viestin, ettei hän uskalla ottaa opiskelupaikkaa vastaan. Vaikka elämä on muuten turvallista, niin jotain siitä kuitenkin puuttuu: jännitys. Ystäviensä yllyttämänä hän päätyy pelaamaan NERVE-nettipeliä. Viattomalta vaikuttava peli antaa pelaajilleen haasteita, joiden tarkoituksena on kerätä runsaasti katselijoita ja tykkäämisiä. Mitä haasteellisempi ja tykätympi onnistuminen haasteen suorittamisessa, sitä isommat taalat pankkitilillä. Vee tosin ei tiedä, että mitä pidemmälle edetään, sitä vaarallisimmiksi haasteet muuttuvat – rahapottien samalla kasvaessa. Hänen peliparinaan toimiva salaperäinen Ian (Dave Franco) on jotain muuta, kuin mitä hän todellisuudessa on.

Tämä Jeanne Ryanin samannimiseen romaaniin perustuva elokuva on aiheeltaan mielenkiintoinen, sillä se käsittelee nettipelien koukuttavuutta ja sitä, mitä ne voivat pahimmillaan aiheuttaa. Koska elokuva on tarkoitettu lähinnä nuorille, niin käsittelytapa on sen mukainen. On teinirakkautta, kiistaa parhaan ystävän kanssa, ihastunut, mutta nuoresta neitokaisesta huolestunut poika jne… Siksi elokuva jääkin tavanomaiseksi teinielokuvaksi, eikä nouse sille tasolle, mitä se oikeasti voisi parhaimmillaan olla, ilman että se olisi tylsä edes nuoremman katsojapolven mielestä. Kun tarina ja käsikirjoitus on kökkö, niin Nerve ei tarjoa kunnollista pohjaa juuri mihinkään suuntaan. Edes hyviä roolisuorituksia aiemmin tehnyt Emma Roberts ei pääse kunnolla loistamaan ja harvakseltaan valkokankailla nykyisin nähty Juliette Lewis jää vaisuksi huolestuneen äidin roolissa. Dave Franco onnistuu tosin mainiosti olemaan ärsyttävän salaperäinen tyyppi ja sopii kokonaisuuteen erittäin hyvin. Hyvästä aiheesta huolimatta Nerve on suorastaan tylsä ja tavanomainen tuotos, joka olisi parhaimmillaan videojulkaisuna.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Niko Tavernise, 2016

Traileri: