STOP THE PRESS!

Voitetun kaupungin tarina on historiallinen veijariromaani Barcelonan piirityksestä

Albert Sánchez Piñol käytti lähes kymmenen vuotta Espanjan perimyssodan tapahtumien tutkimiseen. Kieleltään rikas historiallinen veijariromaani, eeppisten taistelujen ja sotakuvausten täyttämä Voitetun kaupungin tarina on merkittävä kirjallinen saavutus, joka tulee lunastamaan asemansa yhtenä kirjallisuuden klassikoista. Historiallinen kertomus legendaarisen kaupungin pitkästä piirityksestä huokuu sankaruutta, rakkautta, kärsimystä ja pikimustaa huumoria.

1700-luvun alkuhetkillä synkkä pilvi varjostaa Espanjaa. Kuninkaan menehdyttyä ilman perijää kaksi Euroopan mahtavimmista hallitsijoista käy taistoon kruunusta. Ristituleen jäänyt Katalonia joutuu veriseen kamppailuun itsenäisyydestään, ja Barcelonan asukkaat joutuvat puolustamaan kotiaan ilman liittolaisia kymmeniä tuhansia piirittäjiä vastaan.

Vastentahtoisesti historian tienhaarassa seisova sotilasinsinööri ja taktikko Martí Zuviría joutuu kohtaamaan hyökkäävät bourbonilaiset. Martín täytyy valita lojaaliuden ja maallisten rikkauksien välillä taistellessaan molemmilla rintamilla. Tie sodan melskeessä osoittautuu monin tavoin kivikkoiseksi, ja omat harminsa Martílle aiheutuvat pään yli suhahtelevien tykinkuulien lisäksi niin alkoholista, maksullisista naisista kuin juonittelevista ottolapsistakin.

Albert Sánchez Piñol (s. 1965) on Afrikan-tutkimukseen erikoistunut kansatutkija sekä Katalonian kansainvälisin kirjailija. Monipuolinen kynäniekka on kirjoittanut fantasiaa, novelleja sekä romaaneja, ja kirjojen oikeuksia on myyty 37 maahan. Voitetun kaupungin tarina on hänen suurin menestysteoksensa. Teoksen tarina perustuu lähes pilkuntarkasti tositapahtumiin, mutta kerronta on kaukana ensyklopedisesta totisuudesta.

 

Albert Sánchez Piñol
Voitetun kaupungin tarina
Espanjankielinen alkuteos Victus
Suomennos Satu Ekman
Sidottu, 686 sivua
ISBN 978-952-279-120-7
Saatavilla myös e-kirjana
Ilmestymispäivä 11.8.