STOP THE PRESS!

Bodom

Ohjaus:  Taneli Mustonen 
Käsikirjoitus: Taneli Mustonen, Aleksi Hyvärinen 
Tuotanto: Aleksi Hyvärinen
Pääosissa: Mikael Gabriel, Santeri Helinheimo Mäntylä, Nelly Hist Gee, Mimosa Willamo
Arvio: 4/5

Neljä nuorta; Elias (Mikael Gabriel), Atte (Santeri Helinheimo Mäntylä), Iida (Nelly Hist Gee) ja Noora (Mimosa Willamo), ovat lähdössä retkelle järven rantaan päästäkseen uimaan ja muutenkin pitämään hauskaa. Sitten tytöille selviää, ettei kyseessä olekaan mökkisaunareissu, vaan telttaretki Bodominjärven rannalle. Muiden vastuksesta huolimatta Atte haluaa lavastaa uudelleen 60-luvulla järven rannalla tapahtuneen silmittömän murhan ihan mielenkiinnon vuoksi. Pimeyden laskeuduttua metsän siimekseen, he huomaavat etteivät ole veden äärellä yksin.

Kun aikoinaan kuulin, että ohjaaja Taneli Mustonen ja tuottaja Aleksi Hyvärinen ovat työstämässä kauhua Bodominjärven tarinasta, olin hieman hämmentynyt. Voiko vanhaa ratkaisematonta murhamysteeriä hyödyntää kovin kiinnostavasti uuden kauhutarinan luonnissa? Kyllä voi, sillä kehystarinassa on käytetty hieman alkuperäisen tarinan asetelmia, mutta muuten Mustonen ja Hyvärinen ovat kehittäneet omanlaisensa tarinan. He yhdistelevät sopivasti suosittua hollywoodmaista teinikauhua, modernien kauhuklassikoiden synkkää fiilistelyä sekä upeaa visuaalisuutta. Ei ihme, että elokuvasta on kiinnostuttu kansainvälisestikin. Päin seinää -elokuvasta Jussi-palkinnon voittanutta Willamoa lukuunottamatta muut näyttelijät tekevät esikoisroolinsa kokoillan elokuvassa. Täytyy sanoa, että Mustonen ja Hyvärinen ovat löytäneet rooleihin juuri oikea esittäjät. Heissä on juuri oikeanlaista uskottavuutta, vaikkei heille olekaan kirjoitettu ehkä sitä kaikkein suuhun sopivinta dialogia. Siitäkin huolimatta Bodom on uskottava kotimainen kauhuelokuva, joka ei taatusti kalpene kansainvälisille kilpailijoilleen.

Lisämateriaalina tarjolla on teaserin ja trailerin lisäksi pari lyhyttä videota yleisön reaktioista ja kuinka Mikael Gabrielin maski tehtiin.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Don Films / Future Film, 2016

Traileri: