STOP THE PRESS!

Elokuva ja psyyke 4 – Näyttelijän paradoksi

Näyttelijän paradoksiAntti Alanen (toim.)

Elokuva ja psyyke 4
NÄYTTELIJÄN PARADOKSI

Kumpi näyttelee uskottavammin? Ulkokohtaisia tekniikoita hyödyntävä ammattinäyttelijä vai kokematon esiintyjä, jonka sisäinen tunne on aito? Vastaus on yllättävä: ammattinäyttelijä.

Näyttelijän paradoksi sukeltaa näyttelemisen ja ihmisyyden syvimpiin kerroksiin ja etsii vastausta kysymykseen: millaista on olla joku toinen, vapaa oman itsensä kahleista.

Suomen Psykoanalyyttisen Yhdistyksen ja Helsingin psykoterapiaseuran symposiumien pohjalta on koottu Elokuva ja psyyke 4 – Näyttelijän paradoksi. Kirjoittajina on näyttelijöitä, ohjaajia, tutkijoita ja psykoanalyytikoita.

Kirjassa esitellään mm. seuraavat elokuvat:
Ingmar Bergman: Syyssonaatti, Yasujiro Ozu: Kiertolaiset, Kenji Mizoguchi: Ugetsu monogatari, Charles Chaplin: Parrasvalot, Terrence Malick: Elämän puu, Jane Campion: Piano, Charlotte Airas: Born with Tools, Wong Kar-wai: In the Mood for Love, Lars von Trier: Dancer in the Dark, Carlos Saura: Veren häät, Timo Korhonen: Välittäjä, Veli Granö: Tähteläiset

Elokuva ja psyyke 4 – Näyttelijän paradoksi

ISBN /EAN 978-952-312-337-3
Luokka 77.4
135 x 210 mm
Sidottu
n. 220 s.
Ilmestyy viikolla 35/2016

Antti Alanen on Kansallisen audiovisuaalisen arkiston ohjelmistosuunnittelija. Hän on toimittanut Elokuva ja psyyke -sarjan aiemmat kirjat 1–3.