STOP THE PRESS!

Arkea tarjoaa edullista ruokaa Lunchie-sovelluksella hävikin minimoimiseksi

Arkea pyrkii pienentämään hävikkiä myymällä tarjoilusta ylijäävää ruokaa uudella Lunchie-sovelluksella. Lunchie on vuonna 2015 käyttöön otettu mobiilisovellus, jonka välityksellä ravintolat voivat myydä ylijäävää ruokaa edullisina take away -annoksina sekä erikoistarjouksina. Hävikin minimoiminen on osa Arkean strategiaa ja ympäristövastuun toteuttamista.

Ensimmäisenä Arkeassa Lunchieta alkavat hyödyntää Tyks Turku ja Henkilöstöravintola 27. Näissä kohteissa sovellus otetaan käyttöön 16.8. Syksyn mittaan Lunchien käyttöä laajennetaan myös kouluihin ja päiväkoteihin sekä hoivapuolen kohteisiin. Tällöin jäljelle jäänyttä ruokaa pääsee hakemaan lasten ja hoivan asiakkaiden ruokailun jälkeen.

Lunchien käytännöllisyys perustuu siihen, että ruokailuajan loputtua ruoan tarjoaja voi päivittää sovellukseen mahdollisten jäljellä olevien hävikki-/tarjousruoka-annosten määrän. Tämän jälkeen kuluttaja näkee sovelluksesta tarjolla olevien annosten lukumäärän ja sijainnin, ja voi näin ostaa haluamansa annoksen. Ruoan maksettuaan kuluttaja käy hakemassa annoksensa ilmoitetussa ajassa take away -periaatteella.

Sovelluksen lataaminen on asiakkaalle ilmaista ja onnistuu Androidin ja Applen käyttöliittymissä.

Lunchie tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden edulliseen ruokaan muun muassa Arkean palveluiden piirissä työskenteleville henkilöille sekä mahdollisesti myöhemmin koulu- ja päiväkotilasten vanhemmille.