STOP THE PRESS!

Värikylläinen ja musiikkia soiva syyskausi alkaa Tampereen Työväen Teatterissa

Tampereen Työväen Teatterin tulevassa syksyssä on kahdeksan ensi-iltaa joista peräti viisi on kantaesityksiä.

Suurella näyttämöllä musikaali, kansanmusiikkinäytelmä ja tilannekomiikkaa
Suuren näyttämön suurteos on legendaarinen ja juuri nyt hämmästyttävän ajankohtainen musikaali Cabaret (Joe Masteroff, John Kander, Fred Ebb). Sen ohjaa menestysmusikaalien Oopperan kummitus ja Chicago ohjaaja Tiina Puumalainen. Kapellimestari on Pekka Siistonen, koreografi Osku Heiskanen sekä lavastus- japukusuunnittelija Teppo Järvinen. Kabareetähtenä nähdään Emmi Kaislakari, häneen rakastuvana kirjailijana Juha-Matti Koskela ja seremoniamestarina TTT:ssä vieraileva Antti Lang. Ensemblessa on 15 henkeä ja liveorkesteri on C-Stone All Stars. Ensi-ilta on 1.9. Sari Kaasisen musiikkia soiva kansanmusiikkinäytelmä Kilpakosijat irrottelee perinteillä modernisti. Tarinan on Maiju Lassilan rahvaanromaaneista sovittanut ja ohjaa Tommi Auvinen. Koreografiat suunnittelee Jouni Prittinen. Kilpakosijat on tarina miehisistä edesottamuksista ja naisenkaipuusta. Tavoiteltuna Saastamoisen leskenä nähdään Petra Karjalainen sekä Sikasen isänä ja poikana Pentti Helin ja Jari Ahola. Ensi-ilta on 23.9. Suurella näyttämöllä. Seinfeldin käsikirjoittajan Larry Davidinhittikomedia Suku on syvältä (Fish in the dark) saapuu pikkujoulusesonkiin suoraan Broadwaylta. Tarinassa perheen patriarkan poismeno paljastaa piilotetut perhesalaisuudet. Herkullisen tilannekomedian Euroopan kantaesitys on 20.10. Ohjaus on Tuomas Parkkisen ja rooleissa mm. Pentti HelinAimo Räsänen ja Tuire Salenius.

Eino Salmelaisen näyttämöllä kaksi tärkeää kantaesitystä Tampereen ja Suomen kulttuurielämän vaikuttajista
Pirjo-Riitta Tähden käsikirjoittama Sara ja Erik kertoo vaatekauppias ja mesenaatti Sara Hildénin ja taiteilija Erik Enrothin tarinan ensimmäistä kertaa näyttämöllä. Ohjaus on Maarit Pyökärin ja päärooleissa nähdään Teija Auvinen sekä Ilkka Heiskanen. Kantaesitys on 30.8. Tänä syksynä Lauri Viidan syntymästä tulee kuluneeksi sata vuotta. Tämän kunniaksi Heikki Salo on kirjoittanut uuden musiikkinäytelmän Viita 1949, jossa Pispalan kirjailija nähdään elämänsä taitekohdassa. Musiikin on säveltänyt Eeva Kontu, ohjauksesta vastaa Sirkku Peltolaja nimiroolin esittää Tommi Raitolehto. Kantaesitys on 25.10. TTT:n uusi lastentuotanto alakouluikäisille on Vesta-Linnea ja aavelapsen arvoitus, joka tuo Tove Appelgrenin luoman suositun kirjasarjan hahmot näyttämölle. Ohjaus on Miika Murasen, lavastuksen ja pukujen suunnittelu Pirjo Liiri-Majavan. Vesta-Linneana nähdään Maija Koivisto, ja mukana on yhteensä kahdeksan näyttelijää. Teatteri Siperian kanssa yhteistyössä valmistettu esitys saa ensi-iltansa 20.9. Eino Salmelaisen näyttämöllä jatkaa Viimeinen pasodoble.

Kellariteatterin uutuusnäytelmässä on kaksi erilaista loppua
TTT tekee ensi kertaa yhteistyötä Teatteri Telakan kanssa näytelmässä Ei voi auttaasori. Sen on käsikirjoittanut ja ohjaa Antti Mikkola, jonka viimeisin ohjaus Jouko Turkan Rakkaita pettymyksiä rakkaudessa oli menestys Tampereen Teatterikesässä. Tarina kertoo ruuhkavuosiaan elävän kahden veljeksen parisuhteista ja muuttumisen mahdottomuudesta. Rooleissa TTT:n Samuli Muje ja Heidi Kiviharju sekä Teatteri Telakan Antti Mankonen. Ensi-iltaa vietetään kahdessa teatterissa, joissa nähdään erilainen loppuratkaisu. TTT:n kantaesitys on 19.10. ja Teatteri Telakan 2.11.

Syksyä värittävät huippuvierailut
Pikkujouluaikaan Eino Salmelaisen näyttämöllä kimaltaa jälleen Osku Heiskasen ja Jarkko Valteen ShoWhat, tällä kertaa 18-vuotissyntymäpäivien merkeissä. Mauri Kunnaksen rakastettuihin hahmoihin perustuva Herra Hakkarainen harrastaa vierailee Kellariteatterissa 8.10. alkaen. Linnateatterin näytelmää suositellaan yli 3-vuotiaille.

TTT-Klubilla Jorma Uotinen ja Ei huono! sekä kiinnostavia vierailuja
TTT-Klubin syksyn kantaesitys on Taina Westin käsikirjoittama Ei huono – Jorma Uotinen. Sen ohjaa Maarit Pyökäri, ja näyttämöllä nähdään Jorma Uotisen lisäksi Trio Avec ja Helena Lindgren.Musiikkipitoinen esitys kertoo Uotisen tarinaa Porista Pariisiin, ja ensi-iltaa juhlitaan 15.10.

TTT-Klubilla jatkavat suosikkikomediat Luolamies ja Parasta ennen. Vierailuina nähdään Dark side of the mimeIsän päiväKasvonsa menettänyt mies ja Terapian tarpeessa. Lisäksi TTT-Klubilla esitetään runsaasti musiikkia ja stand upia.