STOP THE PRESS!

Grimsby (The Brothers Grimsby)

grimsbyblOhjaus: Louis Leterrier
Käsikirjoitus: Sacha Baron Cohen, Phil Johnston, Peter Baynham
Tuotanto: Sacha Baron Cohen, Peter Baynham, Nira Park
Pääosissa: Sacha Baron Cohen, Mark Strong, Isla Fisher, Gabourey Sidbe, Rebel Wilson, Penelope Cruz, Ian McShane
Arvio: 2/5

Sacha Baron Cohen on tullut kuuluisaksi Boratin kaltaisista, dokumenttityyliin tehdyistä komedioista, joissa hän parhaimmillaan paljastaa terävänäköisesti ihmisten ennakkoluuloja ja muita typeryyksiä. James Bond –parodia Grimsby on puhdasta fiktiota; ohjaajana toimi Louis Letterer.

Jalkapallohuligaani ja idiootti Nobby (Cohen) törmää ensimmäistä kertaa sitten lapsuuden veljeensä Sebastianiin (Mark Strong), josta on tullut salaisen palvelun agentti. Nobby tumpuloi pilalle hänen tehtävänsä – aiheuttaen siinä ohimennen Harry Potter –näyttelijälle aidsin – ja saaden salaisen palvelun uskomaan, että Sebastian on siirtynyt vihollisleiriin. Veljekset pakenevat ympäri maapalloa yrittäen samalla selvittää, mitä salajuonen takana on. Maailmakin pitäisi pelastaa, vaikka miten kohellututtaa.

Meille mauttoman alapäähuumorin ystäville Grimsby syöttää pari maukasta palaa, mutta siinä se sitten kutakuinkin onkin. Hatara juoni yrittää sitoa yhteen sarjaa vaihtelevantasoisia – enimmäkseen kyllä vähemmän hauskoja – sketsejä, joista suurin osa on kaiken lisäksi venytetty aivan liian pitkäksi. Rowan Atkinson hoiti Bond-parodioinnin paljon hauskemmin Johnny English –elokuvissa.

Ekstroissa lisää sitä samaa eli poistettuja ja pidennettyjä kohtauksia, hupipätkiä, making of jne.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Universal Sony Pictures Home Entertainment Nordic AB, 2016

Traileri: