STOP THE PRESS!

Hymyilevä mies kisaa European Film Awardsin palkintoehdokkuudesta

Hymyilevä miesSuomalainen Hymyilevä mies -elokuva on mukana kilpailemassa European Film Awards -palkintoehdokkuudesta. European Film Awards on arvostetuin yleiseurooppalainen elokuvapalkinto ja varsinaiset ehdokkaat valitsee 3000-jäseninen Euroopan elokuva-akatemia. Palkintoa on jaettu vuodesta 1988 lähtien ja palkintoja jaetaan 22 kategoriassa vuoden parhaille eurooppalaisille elokuville. Tänä vuonna ehdokasäänestykseen pääsivät Hymyilevän miehen lisäksi mm. Thomas Vinterbergin Kommuuni, Ken Loachin I, Daniel Blake ja Pedro Almodovarin Julieta. Ehdokkaat julkistetaan Sevillan elokuvafestivaalien yhteydessä 5. marraskuuta ja voittajat valitsee seitsemänhenkinen raati.

Juho Kuosmasen ohjaaja Hymyilevä mies voitti Cannesin elokuvajuhlilla merkittävän Un Certain Regard -sarjan pääpalkinnon viime toukokuussa. Se on ensimmäinen kotimainen elokuva, johon liitetään jo elokuvateatterilevitysvaiheessa tekstitys huonokuuloisille ja viittomakielisille kuuroille. Hymyilevä mies -elokuvaan tehdään myös kuvailutulkkaus näkövammaisille, joka on käytössä kaikissa elokuvan kaupallisissa näytöksissä MovieReading-sovelluksen kautta.

HYMYILEVÄ MIES

Juho Kuosmasen ohjaama ja Mikko Myllylahden ja Kuosmasen käsikirjoittama Hymyilevä mies kertoo nyrkkeilijä Olli Mäestä. Elokuvan on tuottanut Jussi Rantamäki ja pääosissa nähdään Jarkko Lahti, Eero Milonoff ja Oona Airola. Elokuva tulee ensi-iltaan 2.9., mutta yleisö voi nähdä elokuvan ennakkoon jo Espoo Cinén juhlanäytöksessä ja elokuvateatterin Orionin ja Kesäkino Engelin ennakoissa.

Traileri:  www.youtube.com/watch?v=Xwgg4cUjdQw

Elokuva saa ensi-iltansa 2.9. Sen levittää Suomessa B-Plan Distribution Oy.

EUROPEAN FILM AWARDS

europeanfilmawards.eu/en_EN/50-feature-films-selected-for-european-film-awards

Kuva: Elokuvayhtiö Aamu / Kuokkasen Kuvaamo, 2016