STOP THE PRESS!

Suomen uusin Burger King® kruunataan Lempäälässä

Pirkanmaan ainoa BURGER KING® -ravintola on sijainnut tähän mennessä Tampereen keskustassa. Asiaan tulee pian muutos, kun uusin BURGER KING® -ravintola avataan kauppakeskuksessa Lempäälän Ideaparkissa tämän syksyn aikana.

Pirkanmaalaisille uutinen ravintolan saapumisesta on hunajaa, kun taas muilla paikkakunnilla joudutaan vielä toistaiseksi jatkamaan odottamista.

Kun BURGER KING® Suomi kysyi Facebookissa suomalaisten mielipiteitä laajentumisesta elokuussa, toivottiin ravintolaa ainakin Saloon, Lappeenrantaan, Varkauteen, Pieksämäelle ja Kurikkaan.

Tampereelle drive-in/paikkaan, mihin on hitosti parempi tulla autolla kuin keskustaan. Voi olla, että sitä porukkaakin kävisi enemmän, jos olisi helppo tulla autolla ja olisi ilmainen pysäköinti, vetosi eräs tamperelaismies kotikaupunkinsa puolesta Facebookissa.

Tällä kertaa Lempäälä kuitenkin voitti.

-Ideapark tavoittaa kattavasti Pirkanmaan eteläpuolen eli Lempäälän ja Akaan aina Hämeenlinnaan saakka. Tampereen eteläpuolelle on myös syntynyt uusia suuria asuinalueita kuten Vuores. Nämä ovat niitä asioita mitä pohdimme miettiessämme sitä, minne avaamme uuden ravintolan. Aluekehitys ja markkina ovat avainroolissa. Ideapark on myös vakiinnuttanut paikkansa Pirkanmaalla, kertoo BURGER KING®  -ketjujohtaja Mikko Mollberg.

Tänä vuonna 40 miljoonan myynti

Pirkanmaan alueella asuu yli puoli miljoonaa ihmistä, joten purilaispotentiaali on valtava.

-Hampurilaisravintolan pitää olla ohikulkumatkalla ja näin helposti saavutettavissa. Uskommekin, että Lempäälän Ideaparkissa on kysyntää meidän liekillä grillatuille burgereille, Mollberg sanoo.

Suomalaisille maistuu toden teolla hampurilainen. Mollbergin mukaan pelkästään Suomen BURGER KING® -ravintoloissa saavutetaan arvioiden mukaan tänä vuonna 40 miljoonan euron myynti koko ketjun tasolla.

Tuunaus ja grillaus herättävät yhä ihmetystä

BURGER KING® -ravintoloissa virvoitusjuomia saa juoda niin paljon kuin haluaa, hampurilaiset saavat maun grillissä ja asiakas saa tuunata oman hampurilaisen mieleisekseen. Hampurilaisen kyytipojaksi tarjoillaan myös olutta, mikä on Suomessa poikkeuksellista.

Hampurilaispihvin grillaaminen herättää yhä ihmetystä, vaikka BURGER KING® on toiminut Suomessa jo vuodesta 2013.

 Meillä on jokaisessa ravintolassa patentoitu liekkigrilli, jolla naudanlihapihvit grillataan liekkien säestämänä. Se on vähän sama asia kuin grillaisi kesäpäivänä ulkosalla, joten tuotteita ei todellakaan paisteta rasvassa, Mollberg kertoo.

BURGER KING® erottuu pikaruokamaailmassa muista ennen kaikkea myös raaka-aineillaan. Esimerkiksi tomaatit ja sipulit pilkotaan paikan päällä. Hampurilaisten ei myöskään anneta seistä odottamassa, vaan purilainen lähtee kerrostumaan vasta asiakkaan tilauksesta.

Tällainen valmistustapa takaa tuotteen tuoreuden, mutta tilauksesta tekoon -menetelmä on ainutlaatuinen Suomessa, jossa asiakkaat ovat tottuneet erilaiseen pikaruokakulttuuriin. BURGER KING® -ravintoloissa halutaan kuitenkin panostaa laatuun ja asiakkaan mahdollisuuksiin vaikuttaa.

-Asiakkaalla on mahdollisuus muokata burgerin sisältöä esimerkiksi jättämällä suolakurkut pois, tai ottaa mukaan ylimääräisenä täytteenä vaikkapa juustoa ja jalapenoa. Kaikki on mahdollista, sillä jokainen burgeri tehdään käsityönä yksitellen keittiössämme. Jos asiakas haluaa hampurilaisensa väliin vaikkapa viisi pihviä, toteutamme tämänkin toiveen. 

Kolmannes tavoitteista saavutettu

Lempäälän uusi BURGER KING® on jo järjestyksessään 25. ravintola Suomessa.

-Burger King on upea lisä ravintolavalikoimaamme. Olemme todella ylpeitä saadessamme kansainvälisen menestyskonseptin Lempäälän Ideaparkiin. Yhteiset asiakkaamme ottavat ravintolan varmasti ilolla vastaan, sanoo Lempäälän Ideaparkin toimitusjohtaja Olli Gestranius.

Tähän mennessä kolmannes BURGER KING®  -ravintoloidenlaajentumistavoitteesta on jo saavutettu. Matkaa aiotaan jatkaa rytinällä.

-Saatavuus paranee pikavauhtia. Olemme verkoston suhteen tällä hetkellä juuri siinä tavoitteessa kuin on suunniteltu, ja myyntiluvuissa jopa edellä, Mollberg päättää.