STOP THE PRESS!

Legends of Tomorrow – Kausi 1 (DC’s Legends of Tomorrow – Season 1)

Legends of Tomorrow - kausi 1Ohjaus: Greg Berlanti, Andrew Kreisberg, Marc Guggenheim
Tuotanto: Glen Winter, Sarah Nicole Jones, Vladimir Stefoff
Pääosissa: Victor Garber, Brandon Routh, Caity Lotz, Arthur Darvill, Ciara Renée, Franz Drameh, Dominic Purcell, Wentworth Miller, Casper Crump, Falk Hentschel, Peter Francis James
Arvio: 1/5

Eipä taas vähään aikaan ole nähty näin sekavia juonikuvioita kuin supersankarisarjassa Legends of Tomorrow. Jotain tällaista – ehkä – sarjassa tapahtuu: Paitsi maapallo myös itse aikalinja (mikä lie, ylen vakava juttu kuitenkin) on vaarassa tuhoutua. Aikamatkaaja Rip Hunter (Arthur Darvill) aikamatkailee jonnekin menneisyyteen nykyiseen nykyisyyteen ja värvää joukon kakkosluokan supersankareita maailmanpelastushommiin. Sitten singahdellaan ajassa ja paikassa sinne ja tänne, ja pelastellaan maailmaa. Erityistä harmia aiheuttavat arkkikonna Vandal Savagen (Casper Crump) vehkeilyt.

Juonen älyttömyys ei sinänsä ole vakavaa, onhan se älytön joka ikisessä supersankaritarinassa, mutta kun sarjan tarina ei noudata edes minkäänlaista sisäistä logiikkaa ollaan hätää kärsimässä. Koko sarja on kuin mieltä vailla tehty tilkkutäkki, johon on liitelty palasia muista sarjoista ja elokuvista. Sarjan kehystarina on suoraan Doctor Who –sarjoista, britti Darvill on yhdessä sellaisessa muuten näytellytkin, ja Legends of Tomorrowin kiinnostavuudesta kertoo karua tarinaa se, että ainakin minua askarrutti lähinnä se, miksi Hunterin päällä on koko ajan nilkkapituinen päällyspomppa: eikö tule kuuma, eikö ole hankala?

Huomio kiinnittyy myös holtittomaan kameran heilutteluun, hetkeksikään ei malteta seisahtua. Maltti puuttuu myös eri vuosikymmenien kuvauksista: kaikki mahdollisuudet vaikkapa herkulliseen huumoriin olisivat olleet läsnä. Nyt vähäinen huumorikin on tahatonta.

Ekstroissa muun muassa juttua sarjan tekemisestä, paneelikeskustelu ja hupiotoksia, niin kuin niitä nyt olisi tarvittu..

Vesa Skaffari for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Warner Bros. Entertainment, 2016

Traileri: