STOP THE PRESS!

Sonyn uudet lippulaivapuhelimet Xperia™ XZ ja Xperia™ X Compact

Sony Xperia XXperia X -sarjan uudet tulokkaat ovat vedenkestävä, 5,2 tuuman näytöllä varustettu1 Xperia XZ -lippulaivamalli sekä suuresti kaivattu, kompaktin kokoinen Xperia X Compact, jossa on 4,6 tuuman näyttö.
Innovatiivisen kolminkertainen kuvantunnistustekniikan ansiosta puhelimet tarjoavat ylivoimaisen kamerakokemuksen – saat teräviä kuvia myös liikkeessä sekä kauniin ja luonnollisen värintoiston kaikissa olosuhteissa.
Uudistettu, pyöristetty muotoilu sopii mukavasti käteen.
Kummassakin mallissa on oppiva ohjelmisto, joka mukauttaa puhelimen sen mukaan, kuinka käytät sitä. Näin käyttäjäkokemus paranee jatkuvasti.
USB Type-C™ yksinkertaistaa latausta – latauskaapelia ei voi enää liittää väärinpäin.

Xperia XZ- ja Xperia X Compact -malleilla Sony Mobile kehittää eteenpäin Xperia X -sarjaa, joka esiteltiin vuoden 2016 helmikuussa. Sarjan uudet tulokkaat tarjoavat yhä älykkäämmän ja yksilöllisesti mukautetun älypuhelinkokemuksen.

– Entistä älykkäämmän ohjelmiston lisäksi Xperia XZ:ssa ja Xperia X Compactissa on päivitetty muotoilu ja kaikkien aikojen paras kameramme. Kahden uuden kennon ansiosta kameralla otetuissa kuvissa on loistava värintoisto, ja kennot luovat uusia kuvausmahdollisuuksia myös heikossa valossa, sanoo Rikard Skogberg, Sony Mobilen Pohjoismaiden PR- ja tuotepäällikkö.
Tallenna hetket salamannopeasti luonnollisissa väreissä
Xperia XZ ja Xperia X Compact on varustettu täysin uudella kameratekniikalla, joka tuottaa Xperia-sarjan kaikkien aikojen parhaat kuvat. Xperia XZ- ja Xperia X Compact -kameroissa yhdistyvät Sonyn hyvin todennettu kamera-asiantuntemus ja uusi digitaalitekniikka, minkä johdosta ne lukeutuvat kaikkien aikojen edistyksellisempiin älypuhelimiin. Ne varustetaan ensimmäisinä Sonyn uudella kolminkertaisella kuvantunnistustekniikalla, minkä ansiosta voit ottaa tarkkoja kuvia myös liikkeessä ja varmistaa luonnollisen värintoiston käytännöllisesti katsoen kaikissa olosuhteissa. Teknologia perustuu siihen, että jo aiemmin tunnustusta saaneella Exmor RS™ -kennolla, joka tuottaa korkealaatuisia kuvia nopean ja älykkään automaattitarkennuksen avulla sekä ennakoi ja seuraa kuvattavan kohteen liikkeitä, on nyt kaksi avustavaa kennoa: yksi laserautomaattitarkennukseen tarkoitettu kenno, jonka etäisyydenmittaustekniikka tekee kuvista teräviä myös vaikeissa olosuhteissa, kuten heikossa valossa, sekä yksi RGBC-IR-kenno2, joka tuottaa kuviin luonnollisen värintoiston säätämällä valkotasapainon entistä paremmin kuvan valoisuuden perusteella.
Pääkamerassa on huikeat 23 megapikseliä, ja se on äärimmäisen nopea: kameran käynnistäminen joko fyysisestä painikkeesta tai kamerakuvakkeesta ja kuvan ottaminen onnistuvat 0,6 sekunnissa3. Manuaaliseen tilaan on lisätty monia edistyksellisiä toimintoja kokeneemmille kuvaajille; kuvaus onnistuu nyt entistä luovemmin muun muassa muuttamalla itse valotusaikaa ja tarkennusta.

Still-kuvien ohella myös videotoiminnon kuvanvakautusta on parannettu. Sony Handycamista® peräisin olevan teknologian avulla kamera on varustettu SteadyShotilla™ ja älykkäällä Active Mode -tilalla, minkä ansiosta voit tallentaa erittäin laadukasta videokuvaa. 5-akselisen kuvanvakaimen ansiosta kuvaustulos on pehmeä ja tasainen4 myös liikkuessasi tai kätesi täristessä. Xperia XZ voi lisäksi tallentaa 4K-videokuvaa.
Xperia XZ:ssa on valoherkkä (ISO 6400) 13 megapikselin etukamera, jossa on 22 mm:n / 90 asteen laajakulmaobjektiivi. Sillä saat täydellisiä selfieitä myös heikossa valossa.

Materiaalit ja muotoilu ensiluokkaisia
Upea pyöristetty muotoilu yhdistää Xperia XZ:n 5,2 tuuman näytön ja metallisen takasivun. Muotoilu mahdollistaa täydellisen ja mukavan otteen kädelle. ALKALEIDO™-metalli antaa takasivulle kiiltoa ja syvyyttä, joka vahvistaa muotoilun premium-ilmettä. Xperia XZ on saatavana täysin uutena sinisenä Forest Blue -värisävynä, joka on saanut innoituksensa luonnon kauneudesta, sekä päivitettyinä Mineral Black- ja Platinum-klassikkoväreinä.

Xperia X Compact jatkaa Sonyn kompaktin kokoisten puhelinmallien menestystarinaa nyt Xperia X -sarjassa.
Puhelimessa on 4,6 tuuman näyttö ja pyöristetty muotoilu, joten se tuntuu erittäin mukavalta kädessä ja sopii ihanteellisesti käytettäväksi yhdellä kädellä. Xperia X Compactin korkealuokkainen rakenne näkyy selvästi sen kiiltävässä viimeistelyssä ja vankassa ilmeessä. Xperia X Compact on saatavana uutena sinisenä Mist Blue -värisävynä sekä Universe Black- ja White-versioina.

Sonyn toiminnallisen muotoilun asiantuntemus näkyy Xperia XZ:n vedenkestävässä muotoilussa, jonka ansiosta käyttäjän ei tarvitse pelätä nesteen läikkymistä lasista tai äkillistä sadekuuroa. Puhelin myös tunnistaa henkilöllisyytesi, kun vain pidät sitä kädessäsi. Yhdistetty sormenjälkilukija ja virtapainike on sijoitettu Xperia XZ:ssa ja Xperia X Compactissa mukavasti puhelimen sivulle, joten voit lukita laitteen nopeasti, turvallisesti ja helposti vain yhdellä liikkeellä.

Älykäs ohjelmisto, joka oppii käyttäytymisesi
Sekä Xperia XZ että Xperia X Compact on suunniteltu tekemään elämästä hieman helpompaa ja lisäämään käyttötehokkuutta. Xperia Tipsin avulla ohjelmisto oppii käyttäytymisesi ajan mittaan, jolloin se voi antaa sinulle henkilökohtaisia vinkkejä ja suosituksia juuri sinun käyttötapasi perusteella. Smart Cleaner poistaa sovelluksia automaattisesti välimuistista sen jälkeen, kun puhelimesi on oppinut, kuinka usein käytät niitä. Näin suorituskyky voidaan maksimoida jatkuvasti.
Uuden Battery Carenja sitä täydentävän Qnovo adaptiivinen lataus -tekniikan avulla akun kulutus pienenee ja käyttöikä jopa kaksinkertaistuu5. Qnovo adaptiivinen lataus säätää virran turhan kulutuksen välttämiseksi, mikä pidentää käyttöikää. Battery Care hallitsee puolestaan latausta juuri sinun käyttötapojesi perusteella ja keskeyttää latauksen lataustason ollessa 90-prosenttinen. Se latautuu täyteen 100 prosenttiin juuri ennen kuin normaalisti irrotat puhelimen laturista. Uutta on myös se, että Xperia XZ ja Xperia X Compact on varustettu USB Type-C™ -latauksella, joten latauskaapelia ei voi enää liittää väärinpäin.

Ensiluokkainen suorituskyky
Xperia XZ on varustettu Qualcomm® Snapdragon 820 -prosessorilla ja X12 LTE:llä puhelinlaitteen tiedonsiirtonopeuden, grafiikan, kameran ja akun maksimaaliseksi optimoimiseksi.

Tarvikkeet
Xperia XZ- ja Xperia X Compact -malleihin on saatavana monia yhteensopivia tarvikkeita, kuten seuraavat:
• Style Cover Touch (SCTF10/20) -kansi, jonka läpinäkyvän etusivun ansiosta voit käyttää tärkeitä toimintoja myös läppää avaamatta.
• Style Cover Stand (SCSF10/20) -kansi, jossa on automaattinen käynnistys-/sammutustoiminto. Voidaan käyttää myös telineenä esimerkiksi elokuvaa katsottaessa.

Älykkäitä Xperia-tuotteita
Vuoden 2016 helmikuussa Sony Mobile esitteli useita älykkäitä, Xperia-tavaramerkkiin kuuluvia tuotekonsepteja. Myös näitä esitellään IFA-messuilla.

• Xperia Ear
Xperia Ear on langaton in ear -kuuloke, joka tarjoaa täysin uuden viestintätavan. Se vastaa äänikomentoihin ja avustaa sinua luonnollisen sananvaihdon välityksellä. Sony Agent -teknologian ja liikeanturin ansiosta Xperia Ear tarjoaa sinulle hyödyllistä tietoa heti, kun asetat sen korvaasi. Se voi esimerkiksi lukea ääneen aikataulusi. Liikkeellä ollessasi voit pyytää sitä soittamaan puheluita, tekemään Google-hakuja tai muistiinpanoja sekä opastamaan liikkumisessa. Xperia Ear tulee myyntiin valituilla markkina-alueilla marraskuusta alkaen.

• Xperia Projector ja Xperia Agent
IFA-messuilla esiteltävänä on myös Xperia Projector, joka koskettamalla, liikkeillä tai äänikomennoin heijastaa interaktiivisen kuvan seinälle. Näin sisältö voidaan näyttää nopeasti ja helposti. Xperia Agent on ikään kuin henkilökohtainen apulainen. Tarkoitus on, että se saa tietoja sinusta, kiinnostuksenkohteistasi ja profiilistasi sekä kertoo niiden perusteella sinulle hyödyllisiä tietoja ja suosituksia. Näille konsepteille esitellään nyt entistä konkreettisempia käyttökohteita yhdessä Japanin Yahoon ja Japanin Nestlén kanssa.

Julkistuspäivä ja hinta
• Xperia X Compact tuodaan markkinoille jo 14. syyskuuta 2016, ja sen suositeltu vähittäishinta on 449 EUR.
• Xperia XZ tuodaan markkinoille 11. lokakuuta 2016, ja sen suositeltu vähittäishinta on 699 EUR.