STOP THE PRESS!

Hartwall, Fazer ja Luhta hurahtivat sähköpyöräilyyn

Ylämäet töihin helpommin, tietoa sähköpyöräilystä ja kokeilemisen hauskuus. Siinä ovat yleisimmät syyt hakea mukaan kaupungin sähköpyöräkokeiluun. Kaupunki starttasi syksyllä käyntiin yrityksille suunnatun sähköpyöräkokeilun, johon valittiin Hartwall Lahti, Fazer ja Luhta. Kokeilu kestää elo-syyskuun ajan ja sinä aikana kunkin yrityksen 4 työntekijää saa sähköpyörän kokeiluunsa kahden viikon ajaksi. Kokeilijoiden fiiliksiä voi seurata twitterin ja instagramin kautta #ainamyötämäessä.

Hartwall Lahti on suuri lahtelainen yritys, jonka tuotantolaitoksessa työskentelee noin 350 työntekijää ja lisäksi päivittäin noin 50 yhteistyökumppanien työntekijää. Hartwallin Turvallisuuspäällikkö Lauri Kulosen mukaan sähköpyöräkokeilu on oiva tapa antaa työntekijöille mahdollisuus muuttaa liikkumistottumuksiaan.

-Meillä on havaintojemme perusteella tiedossa, että suuri osa henkilöstöstämme liikkuu työmatkansa henkilöautoilla, joten kehityspotentiaalia viisaampaan liikkumiseen on varmasti olemassa. Meillä on halu saattaa liikkumista viisaammaksi ja sitä kautta vaikuttaa ympäristövaikutuksiin sekä henkilöstömme työhyvinvointiin, kertoo Kulonen.

Fazerin Tekninen johtaja Jani Heinonen puolestaan innostui kokeilusta työntekijöiden työmatkan puolesta.

-Kaikki lahtelaiset tietävät Oululaisen mäen jolla leipomomme sijaitsee. Sinne onkin työmatka ylämäkeä joka ilmansuunnasta, ja se varmasti vaikuttaa monen osalta siihen, miten aamulla valitsee pyörän ja auton välillä. Sähköpyörän kokeilu voisi olla monelle hyvä vaihtoehto näihin tilanteisiin, miettii Heinonen.

Luhta haki mukaan hyvin samoista syistä. Marko Viitikko, Henkilöstö- ja turvallisuuskoordinaattori haluaa tarjota Luhdan työntekijöille mahdollisuuden kokeilla sähköpyörää.

-Pääkonttorimme sijaitsee tässä Renkomäen kulmilla, ja hieman syrjässä. Kokeilun avulla saisimme arvokasta tietoa sähköpyörien käytännöllisyydestä työmatkoilla oman yrityksemme näkökulmasta ja tulevaisuutta silmällä pitäen, pohtii  Viitikko

Lisäksi Viitikko näkee, että viisaan liikkumisen edistäminen sopii yrityksen arvoihin:

-Luhta on perinteinen suomalainen yritys ja pohjoismaiden suurin urheiluvaatevalmistaja. Sähköpyörät sopisivat siinä mielessä hyvin yrityksemme arvoihin.

Ensimmäiset kokeilijat ovat jo päässeet polkimille ja kokeilut jatkuvat syyskuun loppuun asti. Kaupungin viisaan liikkumisen ryhmä seuraa kokeiluja ja hyödyntää kokemuksiaan viisaan liikkumisen edistämisessä.