STOP THE PRESS!

Ooppera Skaala ja Shava yllättävät yhteisellä musikaalilla

Ooppera Skaala ja Shava

Suomen ensimmäinen Bollywood-ooppera Bollywood Kaboom! saa ensi-iltansa 8.10.  

Essi Luttisen tähdittämä nykyoopperaryhmä Ooppera Skaala ja kansainvälistäkin mainetta Suomi-bhangrallaan niittänyt Shava yhdistävät voimansa ja yllättävät yhteisellä Bollywood KaBOOM! -musikaalillaan. Ensi-iltansa lokakuun 8. Päivä Helsingin Kaapelitehtaalla saava Bollywood KaBOOM! on kaikkia aisteja stimuloiva viihdyttävä musikaali, jossa intialaiset ja urbaanit tanssityylit, ooppera-aariat, bhangra-laulu ja suomi-rap törmäävät ennen näkemättömin ja -kuulemattomin tavoin.

Kaikkien aikojen ensimmäisessä suomalaisessa bhangra-oopperassa sekoittuvat Bollywoodin väriloisto, intialainen populaari- ja kansanmusiikki, modernit konerytmit ja virtuoosiset laulusuoritukset huippuluokan oopperasolistien esittämänä. Bollywoodin yltäkylläinen show-elementtejä, vahvaa koreografisuutta, tanssi- ja laulukuoroja sekä melodramaattisia aiheita käsittelevä maailma fuusioituu näyttävästi länsimaiseen oopperatraditioon. Cosi fan TuttenWest Side Storyn ja Greasen klassisia tarinoita vapaasti lainaileva hyperenerginen teos on tulvillaan näyttäviä, värikylläisiä musiikki- ja tanssikohtauksia, joiden tunnetilojen kirjo iskeytyy katsojan tajuntaan tuhansien volttien voimalla.

Kaksituntinen väliajallinen Bollywood KaBOOM tuo samalle lavalle suomalaisia ammattimuusikoita ja esiintyviä taiteilijoita. Mukana on 6 solistia ja 4 tanssijaa. Teoksen armottoman tiukasta menomeiningistä vastaa kotimainen 5-henkinen bhangra-kokoonpano Shava ja Visa Oscar. Kaiken kaikkiaan luvassa on kuusi esitystä, joiden liput ovat jo myynnissä.

Ooppera Skaalan Essi Luttinen on syksyllä ajankohtainen myös lokakuun alussa alkavan Tähdet, tähdet -tv-ohjelman ja Los Elementos -oopperan tiimoilta.

Taustaa projektista

Idea Bollywood-produktion toteuttamisesta syntyi sen jälkeen, kun Ooppera Skaala oli osallistunut viime vuoden Uuden Musiikin Kilpailuun barokkioopperaa ja elektronista tanssimusiikkia (EDM) fuusioivalla projektillaan. Tuntui kiinnostavalta konseptilta jatkaa oopperan uudistamista yhdistämällä sitä muihin musiikillisiin tyylilajeihin. Bollywood KaBOOM! toteutetaan yhteistyössä suomenkieliseen bhangra-musiikkiin erikoistuneen, niin ikään viime vuoden UMK:n finaaliin yltäneen kevyen musiikin yhtye Shavan kanssa. Kansainvälistäkin mainetta Suomi-bhangrallaan niittänyt Shava on hyvin pitkälti perehtynyt intialaisen musiikin eri tyylilajeihin ja myös opiskellut sen esityskäytäntöjä Intiassa. Teoksen musiikin säveltävät Kiureli Sammallahti ja Lauri Salokoski Shava-yhtyeestä sekä Ooppera Skaalan UMK-kilpailukappaleen säveltänyt säveltäjä-tuottaja Visa-Pekka Mertanen (Visa Oscar).

Katso Bollywood KaBOOM traileri tästähttps://www.youtube.com/watch?v=2DTUXt4pWaE

Ohjaus ja lavastus:   Janne Lehmusvuo
Sävellys:  Kiureli SammallahtiLauri Salokoski ja Visa Oscar
Libretto:  Tuomas Kaila ja Kiureli Sammallahti
Koreografia:  Suvi Tuominen ja Mikaela Jokinen
Puvustus:  Tyra Therman
Maskeeraus:  Heidi Kjellman
Laulajat: Essi LuttinenAmanda LöfmanKiureli SammallahtiRiku PeloLaura Heinonen ja Lauri Salokoski
Tanssijat:  Suvi Tuominen, Mikaela Jokinen, Jukka Kontusalmi ja Jouni Ilonen
Muusikot:  Lauri Salokoski (basso), Valtteri Bruun (kielisoittimet), Mikko Arlin (rummut), Sami Rönkä (dhol, tabla), Visa Oscar (kosketinsoittimet ja live-elektroniikka)

Kesto:                                                     2 h, sisältää väliajan
Tuotanto:                                              Ooppera Skaala
Esitykset:

la 8.10.2016 klo 19 (Ensi-ilta) Kaapelitehdas, Turbiinisali
ti 11.10.2016 klo 19 Kaapelitehdas, Turbiinisali
to 13.10.2016 klo 19 Kaapelitehdas, Turbiinisali
pe 14.10.2016 klo 19 Kaapelitehdas, Turbiinisali
la 15.10.2016 klo 19 Kaapelitehdas, Turbiinisali
to 1.12.2016 klo 19 Savoy-teatteri

Liput:
Turbiinisali: Hinnat alkaen 30/20 €
Savoy-teatteri: Liput alkaen 35/25€
Lipunmyynti:  www.ticketmaster.fi

 

Lanka palaa – valmistaudu viihtymään! 3…2…1… Bollywood KaBOOM!

 

www.oopperaskaala.fi
www.suomibhangra.com