STOP THE PRESS!

Tekstiiliaiheista ohjelmaa Pohjanmaan museossa lauantaina 10.9.

Pohjanmaan museossa järjestetään lauantaina 10.9. tapahtumapäivä, jolloin ohjelmassa on ryijytyöpajoja kaikenikäisille sekä tekstiilitaiteilija Uhra-Beata Simberg-Ehrströmistä kertovan kirjan julkistaminen. Taiteilijan ryijyjä esittelevä näyttely on esillä Pohjanmaan museossa 11.9. saakka.

Ryijytyöpajoja klo 13–16

Tapahtumapäivänä järjestetään aikuisille Ryijyt – väri ja materiaali –työpaja. Tarkoituksena on valaista ryijyjen suunnittelun luovaa prosessia, joka sisältää niin luonnoksia, väritutkielmia kuin materiaalikokeilujakin. Työpajan ohjaavat kuvataiteilijat Erik Creutziger ja Magnus Strandberg.

Kaikenikäikäisille järjestetään MINIRYIJY nonstop-työpaja, jossa valmistetaan oma miniryijy tulitikkuaskin avulla. Työpajassa voi pistäytyä hetkeksi tai viipyä pidemmän aikaa eikä siihen osallistuminen vaadi aiempia taitoja.

Työpajat pidetään klo 13-16 ja niihin osallistuminen sisältyy museon sisäänpääsymaksuun. Ilmoittautumiset aikuisille suunnattuun työpajaan viimeistään perjantaina 9.9. museon infoon museoinfo(at)vaasa.fi tai p. (06) 325 3801 klo 10-17.


Kirjan julkistaminen klo 16–17

Näyttelyn yhteydessä julkaistaan laaja (144 s.) ja informatiivinen kirja Uhra-Beata Simberg-Ehrströmistä. Hän oli omana aikanaan kansainvälisesti menestynyt ja suuren yleisön hyvin tuntema, mutta jonka taiteilijuus on hänen kuolemansa jälkeen jäänyt unohduksiin. Kirjan artikkelit valottavat Simberg-Ehrströmiä ihmisenä, hänen uraansa, valööriryijyjen merkitystä suomalaisessa deignhistoriassa, hänen käyttötekstiilejään ja värinkäyttöään.

Taiteilijan miniä Margaretha Ehrström ja näyttelyn kuraattori Juha-Heikki Tihinen keskustelevat kirjan teemoista.