STOP THE PRESS!

Yhden miehen bändikomeetta Erakossa jännitti Tiktak-idolinsa tapaamista

Erakossa alias Niko Ailamo tuli tutuksi Löysään hirteen -radiohitillään pari vuotta sitten, ja nyt sama meininki jatkuu, kun Erakossa julkaisee tänään O.D.F.T.W.-biisinsä. Singlen räväkkä musavideo on nähtävillä tänään Rumban netissä ensi-illassa osoitteessa http://www.rumba.fi/uutiset/erakossa-tiktakin-empun-katso-ravakka-musavideo/

O.D.F.T.W.:llä kuullaan myös toista tuttua ääntä, kun Tiktakista ja Alavalasta kannuksensa hankkineen Emppu Suhosen ja Ailamon tiet risteytyivät kuin kohtalon johdatuksesta:

”Itse asiassa ihan mun ekan bändin eka cover-biisi oli Tiktakin Lopeta, joten Empun tapaaminen jännitti sopivasti. Mulla oli ja on kunnioitus Empun hienoa musauraa kohtaan ja sain onnekseni todeta, että henkilö sen uran takana on samanlainen intohimoinen musantekointoilija kuin minäkin.”

”Sinänsä erikoinen juttu, että vaikka me ollaan Empun kanssa tahoillamme soitettu keikkoja vuodesta 1999 lähtien, niin vasta nyt meidän polut kohtasivat ekan kerran. Itse kappale lojui mulla ’pöytälaatikossa’ yli vuoden, koska en vaan millään löytänyt siihen sopivaa naispuolista feattaajaa. Halusin tyypin, jolla on särmää ja joka pystyisi uskottavasti vetämään tuollaisen raidan. Empun persoonallinen tyyli ja todistettu osaaminen musansaralla kiinnostivat heti”, Erakossa alias Ailamo kertoo.

Erakon tapa tehdä musiikkia on ainutlaatuinen, ja Emppu Suhoselle se sopi täydellisesti:

”Mulle oli todella iso juttu, että Emppu piti myös mun tuotantotavasta, koska olen aina kokenut, että se on iso osa tätä Erakossa-juttua. Siis se, että mä teen koko jutun itse ja että se kuulostaa uniikilta. En varsinaisesti koe, että mulla olisi mitään suoria kilpailijoita – paitsi tietysti geneerisesti kaikki muu musiikki. Eli en edes yritä tehdä tästä minkään valmiin esimerkkituotannon kuuloista.”

”Olin myös todella otettu, kun Emppu kertoi, että Erakossa on inspiroinut ja innoittanut häntä uuden musiikin tekemiseen. Meillä oli siis tavallaan heti molemminpuolinen fanitussuhde, joka teki yhteistyöstä todella helppoa ja vaivatonta. Itseasiassa sovittiin heti ekassa tapaamisessa, että Emppu tulee feattaamaan ja mä katson oisko mulla jotain annettavaa Empun soolobiisien tuottamisen saralla.”

Oman tiensä kulkijana musiikkia työstänyt Erakossa piipahti taannoin myös Sony Musicin riveissä, mutta palasi nyt omaehtoisen tekemisen pariin ja ei pelkää puhua asioista suoraan:

”Teen vaan Erakossa-musaa, josta mua monet ovat kiitelleet – varsinkin nyt, kun keväällä lähdin Sonylta, koska siellä oltaisiin haluttu ymmärrettävästi viedä mua lähemmäs kohti standardituotantoa. Mun laatulupaus mun kuulijoille on jatkossa uskoa aina itseeni ja mun tapaan tehdä musiikkia. Oon todennut sekä kommenttien että kuuntelumäärien kautta, että se uppoaa mun yleisöön parhaiten ja ihmiset kokee sen mun vahvuutena”, jo yli miljoonan streamin mies toteaa.

www.erakossa.net