STOP THE PRESS!

Järventarina Kiinaan ja Saksaan

Marko Röhrin ja Kim Saarniluodon ohjaama luontoelokuva Järven tarina on kutsuttu syyskuussa arvostetuille kansainvälisille elokuvafestivaaleille Kiinassa ja Saksassa.

Kiinassa  Chengdussa, Sichuanissa 12.-14.9. järjestettävä International Gold Panda Documentary Festival on kutsunut Järven tarinan elokuvajuhlille ja Järven tarinan ohjaaja-tuottaja-käsikirjoittaja Marko Röhrin vieraaksi luennoimaan aiheesta kuinka tehdä luontodokumenttielokuvasta kassamenestys ja kansainvälinen hitti elokuvateattereissa.

Saksassa Eckernfoerdessa 14.-18.9.2016 järjestettävä Green Screen 10. kansainvälinen luontoelokuvafestivaali esittää Järven tarinan torstaina 15.9. ja festivaalin vieraaksi on kutsuttu elokuvan pääkuvaaja Teemu Liakka.

2. syyskuuta  alkoi Järven tarinan 34. esitysviikko Suomen elokuvateattereissa ja katsojasaldo elokuvateattereissa on jo lähes 181 000 katsojaa,  mikä on hämmästyttävä luku dokumenttielokuvalle. Elokuvan esitykset elokuvateattereissa jatkuvat edelleen.

Järven tarina -elokuva vie katsojan Suomen luonnon ainutlaatuisimman aarteen, järviemme, saloihin ja myytteihin. Suomalaisen kulttuurin ja muinaisten uskontojen tarinat heräävät henkiin, kun pinnan alla oleva maailma avataan katsojille ensi kertaa tässä laajuudessa. Järven tarinassa kaikki kerrotaan veden kautta; selityksensä saavat niin maailman synty kuin veden äärellä ja alla elävät eläimet, kasvit ja hyönteiset. Vuodenajat vaihtuvat tarinoiden myötä, yli kuusi tuhatta vuotta järvien historiaa kerrotaan vanhojen suomalaisten tarujen, uskomusten ja uskontojen kautta