STOP THE PRESS!

LEGO Star Wars: The Force Awakens

LEGO Star Wars: The Force AwakensTekijä: TT Fusion
Julkaisija: Warner Bros. Interactive
Arvio: 4/5

Tämähän oli tietty jo arvattavissa, että tottahan viime vuoden lopulla ilmestyneestä uusimmasta Star Wars -elokuvasta väsätään palikkapeli. Ja eihän siinä voi mennä pahasti pieleen, jos kolme suurta, eli Disney, Lucas Films ja Lego yhdistävät voimansa – jälleen kerran, ja tuskin viimeistäkään kertaa. Itse olen pelaillut LEGO-pelejä viimeksi Nintendo DS:llä, ja siitäkin on jo pitkähkö hetki kulunut, joten kokemus oli täysin uusi.

Peli seuraa elokuvan juonta hyvinkin tarkasti. Se myös syventää joidenkin hahmojen tarinaa sopivan mielenkiintoisesti. Ja avattavissa olevista extratehtävistä saa juoneen myös uusia aspekteja. Lisäksi, kun pelin edetessä on mahdollisuus avata huikea määrä uusia hahmoja, pelissä todellakin riittää tekemistä ja puurtamista. Ja tottahan toki jokaisella tyypillä on oma erikoiskykynsä: Joku heittää kranaatteja, toinen luottaa laserpyssyyn ja kolmas osaa käyttää köyttä.

Pura ja kasaa. Siinä pelin perusidea. Tehtäväkentät ja alueet eivät ole kovinkaan laajoja, mutta rakentamista silti riittää. Ideana on luoda palikkakasoista kaikenlaisia ihmehärveleitä, joita käyttämällä sitten pääsee ratkomaan seuraavaa pulmaa. Joskus on myös tärkeää osata rakentaa kojeet oikeassa järjestyksessä, jotta ukkeli pääsee jatkamaan kulkuaan. Myös kolmannen persoonan pyssytaistelut luovat peliin kivaa vaihtelua jatkuvan ympäriinsä juoksentelun ja rakentelun ohessa – ja eihän Star Wars -peli olisi mitään ilman että pääsisi lentelemään ja ajelemaan erilaisilla aluksilla ja kulkuneuvoilla.

Ääninäyttelijöiksi on ilmeisesti kovalla sopimuksella saatu elokuvan ”oikeat” äänet, ja se on hyvä juttu. Tuttu ja turvallinen. Plussaa on sekin, että John Williamsin upeat musiikit tahdittavat palikkapäiden puuhastelua. Käsikirjoitus ja juoni on tietenkin kaikille leffan nähneille tuttu. Eli leffa kannattaa ehdottomasti tsekata,ennen pleikkarin puikkoihin tarttumista. Lego-peleissä keskeistä osaa, eli huumoriakaan ei ole unohdettu. Sitä on aivan kaikkialla ja koko ajan. Pelaaja herkästi hörähtelee useasti ukkeleita kuljettaessaan.

Mutta jotain miinustakin pelistä löytyy: Usein kentät ovat vain summanmutikassa pyörimistä ja juoksentelua. Aina ei ole minkäänlaista käsitystä, että mitähän tässä seuraavaksi pitäisi tehdä ja toteuttaa. Samalla peli myös puuduttaa, toistaessaan samaa kaavaa. Välianimaatiot tuntuvat välillä turhankin pitkiltä, mutta onneksi huumori pelastaa ne. Grafiikaltaan peli on kaunista katsottavaa ja pelattavuudeltaan todella toimivaa ja jouhevaa. Tätä peliä pelatessa varmasti aikuiset ja lapset saavat ajan kulumaan miellyttävästi, joko yhdessä tai erikseen.

Gekko Paavilainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Warner Bros. Interactive, 2016