STOP THE PRESS!

Romeo ja Julia Turun konserttitalossa

Turun filharmonisen orkesterin konserteissa torstaina 15.9. ja perjantaina 16.9. kuullaan osia Sergei Prokofjevin tunnetusta Romeo ja Julia -baletista. Romeo & Julia -nimisen konsertin solistina esiintyy orkesterin oma soolo-oboisti Takuya Takashima. Orkesteria johtaa venezuelalainen Christian Vásquez.

Konsertin avaa Dmitri Šostakovitšin Juhla-alkusoitto (1954), joka syntyi lokakuun vallankumouksen vuosijuhliin. Solistinumerona kuullaan Richard Straussin Oboekonsertto, joka on sävelletty toisen maailmansodan aikaan. Konserttoa pidetään yhtenä Straussin viehkeimmistä ja vapautuneimmista teoksista.

Sergei Prokofjevin baletti Romeo ja Julia on yksi koko 1900-luvun rakastetuimmista teoksista. Shakespearen tarinaan perustuva baletti kantaesitettiin Brnossa vuonna 1938 ja sen musiikissa on sekä lyyrisen hurmioituneita melodioita, huumoria että syvältä kouraisevaa tragiikkaa.

Caracasissa syntynyt Christian Vásquez tekee huomattavaa kansainvälistä kapellimestariuraa. Hän on toiminut Stavangerin sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina kaudesta 2013–14 ja kauden 2015–16 alusta hänet nimitettiin hollantilaisen Het Gelders -orkesterin päävierailijaksi.

Oboisti Takuya Takashima on työskennellyt vuodesta 2001 Turun filharmonisessa orkesterissa, jossa hän toimii nykyisin oboen äänenjohtajana. Hän on esiintynyt muun muassa Sapporon sinfoniaorkesterin solistina ja voittanut useita palkintoja.

Romeo & Julia Turun konserttitalossa to 15.9. ja pe 16.9. klo 19. Christian Vásquez, kapellimestari, Takuya Takashima, oboe, Turun filharmoninen orkesteri. Šostakovitš – Strauss – Prokofjev. Liput 23,50/18,50/9,50 €.