STOP THE PRESS!

Ennätysmäärä työnantajia ja oppilaitoksia Tullintorin Rekrytori-Koulutorilla keskiviikkona 21.9.

Suurin Tampereen ydinkeskustassa järjestettävä rekrytointi- ja koulutustapahtumia Rekrytori–Koulutori valtaa Tullintorin kauppakeskuksen ja Tullikamarin aukion 21. syyskuuta. Tapahtumassa on samana päivänä tarjolla useita tuhansia työ- ja opiskelupaikkoja. Yrityksiä, yhteisöjä ja oppilaitoksia on mukana pitkälti yli 70. Viime syksyn tapahtuma keräsi yli 10 000 kävijää.

Tämän syksyn uutuuksia ovat Tullikamarin aukion ajoneuvopaikat ja kauppakeskuksessa järjestettävät parin minuutin pikarekrykierrokset. Aukiolle tulee muun muassa Tampereen ilmailuyhdistyksen purjekone, taksikoulu, TAKK:n ja Saskyn opiskelijoiden työnäytöksiä sekä Mersun maasturimalli, jonka kokoonpano alkaa Uudessakaupungissa. Ulkomaalaisyhdistysten tulkkipalvelun kieliä ovat muun muassa viro, venäjä, arabia, somali ja kiina.

– Tullintorilla on mukana ennätysmäärä sekä työnantajia että oppilaitoksia. Avoimien työpaikkojen lukumäärä kasvaa sitä mukaa, kun työnantajat vastaavat ennakkokyselyyn. Yksistään Pirkanmaan Osuuskauppa palkkaa seuraavan vuoden aikana noin 1 000 ihmistä. Puolustusvoimat on palkannut vuosittain noin 300 ihmistä. Henkilövuokrausyrityksissä on tuhansia paikkoja auki erityisesti rakentamisen ja myynnin ammattilaisille. Olemme ylpeitä, että esimerkiksi Valmetin autotehdas tulee ensi kertaa mukaan Rekrytorille. Autotehdas palkkaa satoja työntekijöitä ensi vuonna Uuteenkaupunkiin kokoamaan Mersun uutta maasturimallia, luettelee vastaava tuottaja Mikko Honkala.

– Pörssiyhtiö Consti hakee rakentamisen ammattilaisia. Hoitoalan osaajia etsii Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri, myyntitykkejä puolestaan Pohjoismaiden toiseksi suurin turvalaitetoimittaja Sector Alarm. Eures tuo tarjolle EU-maiden työpaikkoja, hän listaa.

Kaksoistapahtumasta on kasvanut lajissaan maan suurin ammattiosaajien, työnantajien ja oppilaitosten kohtaamispaikka. Kävijäkyselyjen mukaan 33 prosentilla työnhakijoista on ammattitutkinto, 11 prosentilla amk-tutkinto ja 12 prosentilla on korkeakoulutausta.

– Tampereella on arviolta 40 000 opiskelijaa, iso osa kotoisin muualta maasta. Ilahduttavaa on se, että olemme pystyneet herättämään Tampereen rennolla ja mutkattomalla tapahtumalla pörssiyhtiöiden ja muiden isojen valtakunnallisten työnantajien kiinnostuksen. Tämä viesti alkaa mennä perille. Rakentamisen ja myynnin ammattilaisille on nyt kysyntää, samoin teollisuus alkaa kaivata uusia osaajia, arvioi vastaava tuottaja Mikko Honkala.

Tampereen Rekrytori–Koulutori
keskiviikko 21.9.2016 klo 11–17
Tampereen Tullintorin kauppakeskus ja Tullikamarin aukio
kävijöillä vapaa pääsy
www.rekrytori.fi