STOP THE PRESS!

Suomalainen lyhytelokuva kilpailee maailman arvostetuimmalla genre-elokuvafestivaalilla

The SilentToni Kristian Tikkasen ohjaama lyhytelokuva The Silent on valittu Sitgesin elokuvajuhlien tämän vuoden kilpailusarjaan. Espanjassa lokakuussa 49. kertaa järjestettävää Sitgesin elokuvafestivaalia pidetään kansainvälisesti arvostetuimpana genre-elokuvatapahtumana, jolla vierailee vuosittain yli 180 000 kävijää. Vierailjoiden joukossa on ollut myös useita Hollywood-tähtiä kuten Quentin Tarantino, Sir Anthony Hopkins, Cameron Diaz, Vin Diesel ja David Lynch.

Kauhuvaikutteinen The Silent kertoo pienen tytön (Frida Rossi) matkasta unimaailman ja vielä painajaismaisemman todellisuuden välissä. Sitgesin elokuvajuhlat on lyhytelokuvan kolmaskymmenes ja näillä näkymin viimeinen festivaalivalinta.

”Leffa on kiertänyt kansainvälisiä elokuvafestivaaleja nyt vuoden ajan ja se on esitetty kolmessatoista maassa ja palkittu neljästi. Sitges on niin suuri ja arvostettu festari, että en totta puhuen uskonut meidän yltävän jopa sinne asti, mutta koska näin kävi, tämä tuntuisi olevan hieno lopetus festarikierrokselle. Lähitulevaisuuden suunnitelmina on julkaista lyhäri virallisesti laajempaan levitykseen vielä tämän vuoden puolella ja keskittyä täyspitkän elokuvan, pohjoiseen erämaahan sijoittuvan psykologisen sotatrillerin käsikirjoitukseen” ohjaaja Tikkanen kertoo.

The Silent on aiemmin muun muassa Arman Pohjantähden alla- ja Vain elämää -sarjan leikkaajana toimineen Toni Kristian Tikkasen debyyttilyhytelokuva. Sitgesin elokuvajuhlat järjestetään Espanjan Sitgesissä 7.-16. lokakuuta.

Katso teaseri: https://vimeo.com/129986407