STOP THE PRESS!

Samsung lanseeraa Dolby Atmos -soundbarin, joka nostaa kotiteatterikokemuksen uudelle tasolle

Samsung Dolby Atmos -soundbarTammikuun CES-messut toivat mukanaan uutisia uudesta Samsung-valikoimiin saapuvasta soundbarista, joka on varustettu Dolby Atmos -tekniikalla. Nyt Samsung lanseeraa uutuustuotteen Suomessa. HW-K960 on 5.1.4-kanavainen äänijärjestelmä, joka koostuu soundbarista, subwooferista ja kahdesta takakaiuttimesta.

– Dolby Atmos -tekniikan ansiosta voimme tarjota elokuvaharrastajille poikkeuksellisen äänikokemuksen. Uusi HW-K960-soundbar tuottaa etu- ja yläkaiuttimiensa avulla rikkaan ja täyteläisen äänimaailman, joka täyttää huoneen kaikista suunnista elokuvateatterin tapaan. Samalla keskiäänikaiuttimet nostavat äänimaisemasta esiin yksityiskohdat ja puheäänen, jolloin tarinankerrontaa on miellyttävä seurata, sanoo Samsungin AV-myyntipäällikkö Markus Nummisalo.


Vangitsevaa 3D-ääntä kotioloissa

HW-K960:ssa on Dolby Atmos -aktivoidut ja ylöspäin suunnatut kaiutinelementit, kaksi itse soundbarissa ja kaksi erillisissä takakaiuttimissa, jotka yhdessä tuottavat 5.1.4 -kanavaista ääntä. Kaiken kaikkiaan järjestelmässä on 15 sisäänrakennettua kaiutinta, joista jokaisella on oma vahvistin.

Lopputuloksena on selkeä äänimaisema, johon Dolby Atmos tuo uuden ulottuvuuden. HW-K960:n avulla esimerkiksi helikopterin melu tai linnun siipien lyönnit luovat vahvan kokemuksen tapahtumien keskipisteenä olemisesta. Uudesta yläkanavasta vastaavat järjestelmän ylöspäin suunnatut kaiutinelementit, joiden ääni heijastuu katosta ja lähestyy kuuntelijaa ylhäältä päin.

HW-K960:ssä on HDMI-liitäntä sekä HDCP2.2-tuki, ja se pystyy läpiviemään 4K HDR -signaalin UHD Blu-ray -soittimesta televisiolle. Lisäksi Surround Sound Expansion -toiminto mahdollistaa tavallisen surround-äänen laajentamisen uuteen Dolby Atmos -yläkanavaan.
Sekä silmät että korvat kiittävät

Soundbar HW-K960 yhdistyy langattomasti subwooferiin ja takakaiuttimiin, eli käyttäjä välttyy kaiutinjohtojen asennukselta. Samoin kaiuttimien haastavat seinäkiinnitykset voidaan unohtaa, kiitos ylöspäin suunnattujen kaiutinelementtien. Samsungin uusi kotiteatterijärjestelmä sopiikin helposti mihin tahansa olohuoneeseen. Varsinainen soundbar on vain 5,5 senttimetriä korkea ja muotoilultaan elegantti. TV:n alle tai eteen asetettuna se ei siis vie huomiota kuvaruudulta.

Soundbar-uutuus on kehitetty Samsung Audio Labissa Kaliforniassa, jossa ääni-insinöörit ovat panostaneet tuntuvasti siihen, että kaikenlainen ääni ja musiikki kuulostaa järjestelmän kautta mahdollisimman hyvältä. Vahvat kaiutinelementit ja matala jakotaajuus mahdollistavat tasapainoisen ja täyteläisen äänimaailman.

Soundbar-uutuus on varustettu Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteyksillä, joiden ansiosta käyttäjä voi kuunnella lempimusiikkiaan monin eri tavoin. Samsung Multiroom -sovelluksella voi vaihtaa suoratoistolähteiden välillä tai toistaa musiikkia mobiililaitteilta. Vaihtoehtoisesti puhelimen tai tabletin voi yhdistää järjestelmään Bluetoothin välityksellä.

Samsung HW-K960:n suositushinta on 1499 euroa. Myynti Suomessa alkaa syksyllä 2016.