STOP THE PRESS!

Pokémonit vyöryvät Skanssiin perjantaina

Turun kaupunki ja kauppakeskus Skanssi järjestävät Pokémon GO Race -tapahtuman kauppakeskus Skanssissa perjantaina 16.9. kello 15-19. Pokémon-luret ovat päällä kauppakeskuksen pokestopeilla ja houkuttelevat tutustumaan Skanssin tulevaan asuinalueeseen. Jaossa on leikkimielisiä Pokémon-aiheisia tehtäviä ja pieniä palkintoja.

Tapahtumassa on esillä Skanssin kehittyvän kaupunginosan suunnitelmia. Skanssista kehitetään älykästä, ekologista ja yhteisöllistä kaupunginosaa. Skanssin suunnittelijat pohtivat kaupunkilaisten kanssa, miten pelit ja älyteknologia voisivat tehdä Skanssin asuinalueesta ja sen puistosta innostavan ja vuorovaikutteisen ympäristön.

– Skanssi on alue, jossa kokeillaan uusia tapoja saada kaupunkilaiset mukaan suunnitteluun. Pelimaailma tarjoaa uudenlaisia keinoja innostaa ihmisiä, jotka eivät muutoin ole kiinnostuneita kaupunkikehityksestä. Digimaailmassa kasvaneilla on raikkaita ajatuksia siitä, miten esimerkiksi pelaaminen tai lisätty todellisuus voisivat rikastuttaa Skanssin aluetta, kertoo projektisuunnittelija Janne Rinne Turun kaupungilta.

Skanssin tulevasta puistosta suunnitellaan nykyaikaista viheraluetta, joka toimii oppimisympäristönä ja monipuolisen tekemisen paikkana kaikenikäisille ihmisille. Älyteknologian avulla puiston käyttäjille voitaisiin tarjota monia elämyksiä, kuten tietoa alueen historiasta, luonnosta ja tulevasta rakentamisesta. Perjantain tapahtuman yksi tehtävä vie pelaajat tulevan asuinalueen viehättäville lähivirkistysalueille.

– Pokémon GO liikuttaa ihmisiä hauskasti pois heidän tutuilta reiteiltään. Pian mobiilipeleihin ja lisättyyn todellisuuteen perustuvat kierrokset ja liikuntareitit ovat arkipäivää kaikkialla. Niihin voidaan liittää monenlaisia elämyksiä, kuten taidetta, oppimista ja harrastamista. Pokémon-kierros on kevyt tapa testata lisättyä todellisuutta kaupunkilaisten ideoiden keräämisessä ja alueeseen tutustumisessa, toteaa Rinne.

Skanssista suunnitellaan ympäristöystävällisen liikkumisen mallialuetta, jossa panostetaan joukko- ja kevyeen liikenteeseen sekä ajoneuvojen yhteiskäyttöön. Pokémon-jahdin yhteydessä on mahdollista tutustua sähköpyöriin. Pelaajien virkistykseksi on tarjolla lihasvoimin valmistettua smoothieta.

Tervetuloa nappaamaan Pokémon ja vaikuttamaan fiksun kaupungin suunnitteluun!

Pokémon GO Race kauppakeskus Skanssissa

  • Paikka: Skanssin kauppakeskus, keskusaukio
  • Aika: perjantaina 16.9.2016 klo 15-19
  • Pokémon-luret ovat päällä koko tapahtuman ajan. Pelaajille on jaossa tehtäviä Skanssin keskusaukion pokestopilla.
  • Tapahtumaan on vapaa pääsy
  • Osallistua voi mihin aikaan tahansa kello 15-19 välillä.
  • Pokémon GO –kierroksen toteutuksesta vastaa turkulainen e-urheiluun erikoistunut yritys Grail Group ltd.