STOP THE PRESS!

Bridget Jones’s Baby

Ohjaus: Sharon Maguire
Käsikirjoitus: Dan Mazer, Emma Thompson, Helen Fielding
Tuotanto: Tim Bevan, Eric Fellner, Debra Hayward
Pääosissa: Renée Zellweger, Colin Firth, Patrick Dempsey, Jim Broadbent, Gemma Jones, Emma Thompson
Arvio: 3/5

Vuodet ovat vierineet ja kolmekymppisestä Bridgetistä (Renée Zellweger) on tullut nelikymppinen nainen. Työssä hänellä menee hyvin, sillä hänet on ylennetty uutisohjelman tuottajaksi. Rakkauselämän puolella onkin sitten hiljaisempaa, sillä ero elämän rakkaudesta Mark Darcysta (Colin Firth) kylmää yhä sydäntä. Eräänä bileiltana hän tapaa amerikkalaisen miehen Jackin (Patrick Dempsey), joka vie Bridgetin jalat alta ja he päätyvät lopulta sänkyyn. Tunteet Markia kohtaan eivät ole kuitenkaan lopullisesti kaikonneet ja kuinka ollakaan, hekin hyppäävät makkarin puolelle ristiäisten päätteeksi. Lapsia itselleen vähiten kaivannut sinkkunainen huomaakin olevansa raskaana, mutta kuka onkaan tuo onnellinen isä?

Kyllä se aika menee nopeasti, sillä edellisen Bridget Jones -elokuvan ensi-illasta on kulunut jo kaksitoista vuotta. Kun kuulin ensimmäisen kerran huhuja kolmannen osan tekemisestä, niin pudistelin hieman päätäni. Voiko kolmas osa toden sanoa, sillä edellinen oli alkuperäisen elokuvan jälkeen melkoinen pettymys? Itseasiassa tekijät ovat onnistuneet yllättävän hyvin, vaikka tällä kertaa elokuva ei perustu kirjaan. Moni kirjan lukenut tietää jo tässä vaiheessa miksi. Tässä tarinassa on otettu huomioon se, että sinkuksi taas joutunut ’uranainen’ kuitenkin kaipaa sitä läheisyyttä ja jyystöä vastakkaiselta sukupuolelta. Varsinkin toisten kohtaaminen on vanhemmiten vaikeampaa ja sen päälle vielä ajatus lapsen saamisesta nelikytrisaisena. Näihin asioihin pureutuu tämä elokuva – ei ehkä niin hauskana voisi olettaa, mutta ei kuitenkaan jämähdä tosikkomaisuuteen.

Siinä missä Bridget on kasvanut ’aikuiseksi’, on myös Zellweger. Ikää on molemmille tullut ja hyvä niin, sillä nyt hahmo ei sekoile samalla tavalla kuin nuorempana ja miettii asioita tarkemmin. Myös niitä sydämen juttuja. Zellweger tekee erittäin hyvän roolisuorituksen vanhempana Bridgetina, vaikka sairaalan ultraäänikuvauksiin liittyvissä kohtauksissa vetääkin hivenen ylinäyttelemiseksi. Miespääosissa nähtävät Colin Firth ja Patrick Dempsey tekevät rooleissaan tasaista työtä, mutta Dempseyn esittämä hahmo jää hivenen pliisuksi. Siinä ei ole sellaista jämäkkyyttä kuin Hugh Grantin esittämässä Daniel Cleaverissa, mikä puolestaan on käsikirjoittajien pikkuongelma. Yhtenä käsikirjoittajana toimi lääkärin roolissa nähtävä Emma Thompson, jolle on kirjoitettu ehkä tämän elokuvan nasevimmat ja hauskimmat repliikit. Bridget Jones’s Baby on kelpoa parisuhdeviihdettä jokaisella eurolla.

Lisämateriaalina tarjolla mm. vaihtoehtoinen loppu, poistettuja ja pilalle menneitä kohtauksia ja making of -dokumentti.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Universal Sony Pictures Home Entertainment Nordic, 2017

Traileri: