STOP THE PRESS!

Esko Roine ja Ritva Jalonen koskettavassa avioliittodraamassa

Kuva: Mika Hiltunen

Kuva: Mika Hiltunen

Tampereen Teatterin Frenckell-näyttämöllä saa 19. tammikuuta 2017 ensi-iltansa Satu Rasilan vahva ja koskettava Katoava maa. Se on erään avioliiton tarina. Tarina ikääntyvästä avioparista, jonka elämään tunkeutuu kutsumaton vieras, Alzheimer. Katoava maa on tarina rakkaudesta, joka kestää, kärsii, toivoo – ja on lopulta suurin.

Avioparina nähdään Ritva Jalonen ja Esko Roine, ja heitä nuorina esittävät Ella Mettänen ja Antti Tiensuu. Esityksen ohjaa teatterin pääohjaaja Anna-Elina Lyytikäinen, lavastaa Marjatta Kuivasto ja puvustaa Mari Pajula.

Katoava maa sijoittuu erään avioliiton muistoihin ja makuuhuoneisiin 60-luvulta tähän päivään. Helena on juuri saanut Alzheimerin taudin diagnoosin, ja Aarnelle tulee kiire. Hän tietää, että nyt on viimeinen aika puhua niistä asioista, mistä ei koskaan puhuttu. On aika muistaa yhdessä eletyn elämän vaiheet, ennen kuin ne unohtuvat. Muistaa, jotta voisi antaa anteeksi ja unohtaa. Alkaa hellä matka, jonka varrella eletyn elämän muistot palaavat takaisin yhtä riemukkaina ja raastavina kuin ne aikoinaan elettiin.