STOP THE PRESS!

Hervannan kolmiossa – nörttihikeä, kollapseja ja vispikermaa

Iitu Ahosen esikoisromaani Hervannan kolmiossa julkistetaan Turun kirjamessuilla syys-lokakuun vaihteessa.

Hervannan Matrix-talojen lähituntumassa on kerrostaloasunto, jonka sisällä elo on yhtä Bermudan kolmiota. Jokainen solun asukas kamppailee omien koetinkiviensä kanssa – pullantuoksuinen Miki kamppailee isänsä pölyttyneitä maailmanarvoja vastaan, egoistisen Marlonin hartioilla roikkuu sitoutumishalukas tyttöystävä ja kroonisesta nörttiydestä kärsivä Anssi haluaisi vain istua loppuelämänsä nörttimaailmassa nuudeleita mupeltaen. Kun nämä murheet ja persoonat sysätään samojen seinien sisään, ei ihmiskollapseilta voi välttyä.

Hervannan kolmiossa on Iitu Ahosen esikoisromaani. Se on tarina kolmesta täysin päinvastaisesta miespojasta, joiden tulevaisuustoiveet ja -tavoitteet piileskelevät huuruisen ikkunalasin takana.

Iitu Ahonen (s. 1991) asuu Helsingissä, ja on viettänyt valtaosan elämästään savolaisissa maisemissa. Esikoiskirjailija on aiemmin kirjoittanut mm. nuortennäytelmiä, novelleja ja erikoistunut myös luovaan kirjoitteluun Internet-maailmassa. Kokemusta löytyy myös kirjoittajaryhmien vetämisestä ja suunnittelusta. Ahosen tyyli yhdistelee perinteistä nuortenkirjallisuutta, metaforakirjoittamista sekä arkipäiväistä elämää. Kirjailijana hän haluaa ensisijaisesti kirjoittaa vaikeistakin asioista huumorinpilke rivien välissä.