STOP THE PRESS!

Tiedon jano-sivustolla nyt kattavasti esillä suomenkieliset tietokirjat

”Tieto kuuluu kaikille!”

Tietokirjallisuus kukoistaa Suomessa. Meillä julkaistaan vuosittain merkittävä määrä monipuolista, sivistävää ja ymmärrystä syventävää tietokirjallisuutta.

Tiedon jano -sivusto esittelee vuonna 2016 kustantajien Suomessa ja suomeksi julkaisemat yleiset tietokirjat. Elokuun loppuun mennessä sivuilla on nähtävillä  lähes 450 tietokirjaa ja sivuja täydennetään kuukausittain.

Monipuolinen tarjonta ei löydy helposti, ja tätä yritetään sivuston avulla korjata. Tiedon janon sivuilla uutuuskirjat esitellään aihealueittain kerran kuukaudessa. Kirjat löytyvät nyt yhdestä paikasta, ja sivuilta on linkki kustantajien verkkokauppoihin.

Lisäksi sivustolla haastatellaan ja esitellään tietokirjailijoita.

Koneen Säätiön rahoittaman hankkeen tarkoitus on intohimoisesti lisätä suomenkielisen tietokirjallisuuden elinvoimaa ja saada sille uusia lukijoita. Hankkeen yhteistyö koulujen ja opettajien kanssa turvaa sivistysvaltion tulevaisuutta.

”Tavoittelemme tällä työllä Suomeen myös uusia tiedon tuottajia ja tietokirjailijoita, yritämme tarjota opiskelijoille ja koululaisille jo varhain oivalluksen opiskelijoille, että minäkin voin olla tulevaisuuden tietokirjailija”, Into Kustannuksen toimitusjohtaja Jaana Airaksinen toteaa. Into koordinoi Tiedon janoa.

Tiedon janossa on tehty yhteistyötä myös Kallion ja Schildtin lukioiden kanssa. Lukiolaiset kirjoittavat sivuille tietokirja-arvioita.

Elokuussa ilmestyi yhteensä yli 90 tietokirjaa.

www.tiedonjano.fi