STOP THE PRESS!

Lastenteatteria tästä päivästä: Vesta-Linnea ja aavelapsen arvoitus ensi-iltaan 20.9.

Kuva: Kari Sunnari

Kuva: Kari Sunnari

Tampereen Työväen Teatterin mittava uutuustuotanto lapsille, huimaavan hauska ja jännittävä näytelmä Vesta-Linnea ja aavelapsen arvoitus saa ensi-iltansa tiistaina 20.9. klo 18.30 Eino Salmelaisen näyttämöllä.

Vesta-Linnea ja aavelapsen arvoitus perustuu Tove Appelgrenin 2000-luvulla luomaan kirjasarjaan. Toisin kuin monet muut lastennäytelmät, se ei nojaa nostalgiaan ja edellisten sukupolvien hahmoihin, vaan kertoo omasta ajastamme tämän päivän rytmillä. Se avaa sydämellisesti ja lapsen näkökulmasta esimerkiksi adoptiota tai sukulaisuuden monia muotoja. Asiat tulevat esiin luontevasti samalla kun mukaansatempaava juoni etenee kohti aavelapsen kutkuttavan arvoituksen ratkeamista.

”Koko työryhmä on lähtenyt tekemään esitystä alakouluikäisille suurella sydämellä, tosissaan muttei tosikkomaisesti”, kertoo ohjaaja Miika Muranen. ”Esitys puhuttelee, herättää kysymyksiä ja tunteita, sekä käsittelee perheen merkitystä hienolla tavalla.” Murasen mukaan Vesta-Linneassa yhdistyy hauskasti koominen arki ja salaperäinen fantasiamaailma. ”Esityksen hahmot ovat rakastettavia ja siksi niin tunnistettavia. Näyttämöltä voi bongata taatusti tutunoloisia perheenjäseniä.”

Vesta-Linnea ja aavelapsen arvoituksen on käsikirjoittanut Tove Appelgren ja suomentanut Jyrki Kiiskinen. Ohjaus on Miika Murasen, lavastuksen ja puvut on suunnitellut Pirjo Liiri-Majava, videot Kyösti Kallio ja Tero Koivisto, valot TJ Mäkinen ja äänen Kyösti Kallio. Rooleissa nähdään Maija Koivisto (Vesta-Linnea) sekä Marika HeiskanenMinna HokkanenJanne KallioniemiTuukka HuttunenRiikka PapunenValtteri Lehtinen ja Kristiina Hakovirta.

Esitys toteutetaan yhteistyössä Teatteri Siperian kanssa. Koululaisryhmät voivat ostaa lippuja alennettuun hintaan, ja aihepiirien tueksi teatterin verkkosivuilta voi ladata maksutta opetuspaketin. 9.12. järjestetään erityinen Rajaton esitys (Relaxed performance), johon toivotetaan tervetulleeksi erityisesti sellaiset katsojat, joille teatteriin tuleminen on ennen ollut haastavaa.

Näytelmän esittely TTT:n verkkosivuilla
http://www.ttt-teatteri.fi/ohjelmisto/vesta-linnea-ja-aavelapsen-arvoitus