STOP THE PRESS!

Luvassa vilkas konserttiviikko Tampere-talossa

Musiikin ystäville on luvassa suorastaan riemukas viikko Tampere-talossa, sillä tarjontaa on taatusti jokaiseen makuun. Torstaina 22. syyskuuta voi valita kahdesta huippuesiintyjästä, sillä Isossa salissa esiintyy country-tähti Kris Kristofferson ja Pienessä salissa voi kokea Roots of Loven tarjoaman ainutlaatuisen Jimi Hendrix -elämyksen. Lauantai 24. syyskuuta on puolestaan omistettu lapsille. Ilo irti näppärästi -suurkonsertissa esiintyy Pirkanmaan musiikkiopiston 200-jäseninen puhallinorkesteri sekä yli 200 soittajan ja laulajan Näppäri-orkesteri. 

Muusikko ja näyttelijä Kris Kristofferson on yksi Tampere-talon syksyn suurimmista tähdistä. Yhdysvaltojen arvostetuimpiin country-laulajiin lukeutuva Kristofferson on saanut urallaan kolme Grammy-palkintoa ja lukuisia muita tunnustuksia. Lauluntekijänä hänet tunnetaan muun muassa hiteistään ”Me and Bobby McGee”, ”Sunday Mornin’ Comin’ Down” ja ”Help Me Make It Through the Night”. Soolouransa lisäksi Kristofferson oli mukana maineikkaassa The Highwaymen -yhtyeessä, jossa hän esiintyi yhdessä Johnny Cashin, Waylon Jenningsin sekä Willie Nelsonin kanssa.

Kristoffersonilla on kulttiasema myös elokuvanäyttelijänä. Hänet muistetaan erityisesti rooleistaan 1970-luvun elokuvissa Pat Garrett ja Billy the Kid ja Alice ei asu enää täällä, sekä elokuvasta Tähti on syttynyt, josta hän voitti parhaan miespääosan Golden Globen.

Tänä kesänä 80 vuotta täyttänyt country-ikoni kiertää edelleen ahkerasti maailmalla. Tampere-talon konsertissa Kristoffersonin kanssa lavalla nähdään Appalachian Murder Bunnies, jossa vaikuttavat hänen tyttärensä
Kelly Kristofferson ja Andrew Hagar.

Edellisen kerran Kris Kristofferson vieraili Tampere-talossa neljä vuotta sitten. Karismaattisen laulajan esiintyminen teki vaikutuksen salintäyteiseen yleisöön, ja uutta konserttia on kovasti odotettu.

Hätkähdyttävä Hendrix-tribuutti

Haitarilla Hendrixiä? Ajatus saattaa kuulostaa vähintäänkin erikoiselta, mutta suomalainen Roots of Love -yhtye on jo valloittanut yleisön ja kriitikoidenkin sydämet persoonallisella esityksellään.

Jimi Hendrix Experience -yhtyeen perustamisesta ja ensimmäisestä singlestä, “Hey Joe”-klassikosta, on kulunut 50 vuotta. Tätä musiikkihistorian merkkipaalua juhlistaa Roots of Love plays the Music of Jimi Hendrix.  Tribuutti-kiertue on luonnollista jatkoa viime vuonna bändi viime vuonna julkaistulle Personal Contact -albumille, joka sai musiikkikriitikoilta paljon kiitosta. Helsingin Sanomien Pertti Avolan mukaan ”Personal Contact on varsin harkittu, onnistunut ja luonteva kokonaisuus, jonka tarkoitus on valaista Hendrixin kappaleiden sävellyksellistä puolta.”

Roots of Love-yhtye koostuu kokeneista suomalaisista muusikintekijöistä. Harmonikkaa soittaa Pauli ”Pale” Saarinen, joka on tuottanut, säveltänyt ja sanoittanut monen tunnetun kotimaisen artistin musiikkia ja ollut vierailijana useissa kokoonpanoissa. Yhtyeessä laulaa Huscy Rescue -bändistä tuttu Reeta Vestman.

Luvassa riemukas lasten lauantai

Tampere-talossa on tiedossa vilskettä ja vilinää, kun sadat soittajalapset saapuvat taloon musisoimaan 24. syyskuuta. Koko perheen kaksiosaisessa suurkonsertissa lavan täyttävät Pirkanmaan musiikkiopiston 200-jäseninen puhallinorkesteri sekä yli 200 soittajan ja laulajan Näppäri-orkesteri. Konsertin musiikillisina johdattelijoina toimivat mm. PMO:n kapellimestarit ja pelimanniguru Mauno Järvelä.

Ennen Ison salin konserttia on mahdollista osallistua massamuskariin tai kuunnella Tulikärpästen tarinaa. Muskarit järjestetään kahdelle ikäryhmälle ja ne alkavat kello 14, eli tuntia ennen pääkonserttia.

Kello 14 alkaa myös huilukonsertti Tulikärpästen tarina. Se on yhdysvaltalaisen Suzuki-pedagogin Noelle Perrinin sovittama ja käsikirjoittama teos huiluyhtyeelle, pianolle ja kertojalle. Tarinassa kuullaan japanilaisia kansansävelmiä sekä tunnettuja klassisia melodioita.

To 22.9. klo 19 Iso sali: Kris Kristofferson & Appalachian Murder Bunnies
Liput alk. 46/56 €

To 22.9. klo 19 Pieni sali: Roots of Love Plays the Music of Jimi Hendrix
Reeta Vestman – laulu
Pale Saarinen – harmonikka
Anssi Nykänen – rummut
Ape Anttila – basso
Tuomas Metsberg – kitara
Harri Taittonen – koskettimet
Markus Bonsdorff – miksaaja
Liput alk. 29 €, opisk. ja eläkel. 24 €

La 24.9. Ilo irti -lastentapahtuma
Klo 14 Maestro: Tulikärpästen tarina – musiikkisatu huiluorkesterille
Orkesterin johto: Eeva Kunnas
Kertoja: Marjuska Santala
Liput 5 €, myynti ovelta konserttipäivänä, ikäsuositus: 5-vuotiaasta ylöspäin
Klo 14-14.30 Sonaatti 1 ja 2: Massamuskarit
ryhmät: 0-5-vuotiaat, 5-10-vuotiaat, vapaa pääsy
Klo 15 Iso sali: 
Ilo irti näppärästi -suurkonsertti
Pirkanmaan musiikkiopiston puhallinorkesteri
Näppäri-orkesteri
Liput alk. 22 €, alle 12-vuotiaat lapset 12 €